Nyhet

Skype på knippet

Minnebrikker som har muligheter for å kjøre programmer er en stadig økende trend. Dette gjør det mulig å ta med seg programvaren sin og kjøre den på hvilken som helst PC, uten å installere den på harddisken først.

Flash Phone F1K er et godt eksempel på hvordan man kan utnytte denne teknologien. Dette er enkelt og greit en USB-brikke, som både kan kjøre programvare og som har uttak for mikrofon og hodesett. Dette gjør at man kan drasse med seg programmer som Skype overalt.

Plug & Play
For å kunne bruke F1K som IP-telefon må man først installere Skype eller et annet VoIP-program. Dette gjøres ved å plassere USB-pinnen i datamaskinens USB-spor, og installere Skype, noe man kun trenger gjøre én gang.

Deretter er det bare å plugge inn USB-pinnen i en datamaskin, klikke på ikonet og ringe i vei. Enhver internettkafè er dermed en moderne telefonkiosk. Det eneste kravet er at maskinene kjører Windows 2000 eller XP.

Økonomisk i utlandet
Et slikt produkt som dette kan være ekstra hendig når man er på reisefot, ettersom IP-telefoni er langt billigere enn å ringe fra både mobiltelefon og telefonkiosker i de fleste land. Man trenger heller ikke å tenke på å gå tom for batteri, ettersom USB-pinnen får nok strøm fra datamaskinen.

F1K kan blant annet bestilles hos nettstedet Mplat.com, og koster $46,9, som tilsvarer rett rundt 300 norske kroner. Deler av kjøpesummen blir donert til ofrene etter orkanen Katrina.

(Kilder: Mplat, Skype)

Les også
SMS på armen
Les også
Skype i retro innpakning
Les også
Knips bilder med klokka
annonse