Nyhet

Hvor lenge varer egentlig batteriet?

Batterilevetid på bærbare datamaskiner er ganske så relativt og er avhengig av forskjellige variable, eksempelvis hva slags applikasjoner man kjører. De fleste laptop-brukere holder gjerne et lite øye med gjenværende batterilevetid nede i "systray" ved bruk. Problemet for mange er at denne ikke rapporterer korrekt batterilevetid og man er kanskje derfor nødt til å avbryte arbeidet tidligere enn planlagt.

I mange tilfeller viser batterimåleren mange minutter feil og ubehagelige overraskelser kan derfor forekomme ved at maskinen plutselig slår seg av eller går i hvilemodus.

Texas Instruments rapporterer å ha funnet en ny måte å måle gjenværende batterilevetid. Ifølge selskapets Scott Eisenhart kan man med den nye teknikken måle levetiden med 1 prosents feilmargin.

Forskjellen fra andre teknikker er at man har integrert to mikrobrikker som konstant kalkulerer gjenværende energi. Avanserte algoritmer og matematiske modeller som følger kjemien i batteriet skal gjøre målingen svært presis.

Teknlogien har foreløpig kun tilholdssted i Texas Instruments' testlaber, men vil være klar for det kommersielle markedet sommer/høst 2005. En talsmann for selskapet bekreftet ovenfor Cnet at teknologien er ferdigutviklet, men trenger tid for å bli integrert i produktene.

(Kilde: Cnet)

Les også
8 til 12 timers batterilevetid
Les også
IBM skeptiske til Sonomas batterilevetid
Les også
Intel lanserer "Sonoma"
Les også
Intel Sonoma lanseres 19. januar
Les også
Notebook-batteri som varer hele dagen
Les også
Billig bærbar fra Linspire og Wal-Mart
annonse