Nyhet

Førsteinntrykk: Samsung Omnia HD

Endelig, etter mye venting, har vi endelig fått Samsungs Omnia HD inn i redaksjonen.

Les snikttt av Omnia HD »

Forventningene er nokså høye når vi pakker opp telefonen.

Sværing

Det første som slår oss er: For en enorm telefon! Omnia HD er virkelig stor, nærmere bestemt 12,3 centimeter høy og 5,8 centimeter bred. Tykkelsen på 1,3 centimeter har vi ingenting å utsette på.

Men Omnia HD føles veldig stor i hånden, og den første stunden litt uhåndterlig. Folk med små hender vil faktisk kunne slite med å nå over hele skjermen med én hånd.

Genial skjerm

Den 3,7 tommer store AMOLED-skjermen gir deg imidlertid mer glede enn du vil få av mange andre telefoner. Skjermbildet er rett og slett fantastisk.

Skarpheten er veldig, veldig god, og fargene er svært naturlige og tydelige. Du skal rett og slett lete lenge for å finne en like god mobilskjerm som skjermen til Omnia HD.

Å se på bilder og videosnutter er en glede med denne telefonen. Å se langfilmer burde heller ikke være noe problem, både på grunn av skjermens størrelse og de gode spesifikasjonene.

Pianolakk

Hele baksiden av Omnia HD består av blank plastikk med såkalt "pianolakk". Dette gjør baksiden nokså glatt hvis du er klam på hendene, og suger i tillegg til seg fingermerker som en svamp.

Omnia HD har kun tre taster foran. Dette er som seg hør og bør tastene for å starte og avslutte samtaler. I tillegg har telefonen en tast med kun én strek på, som er menytasten.

På høyre side av telefonen er det en egen knapp for å låse telefonen, samt kameraknapp og uttak for micro-USB-kabel. Telefonens venstre side har volumknapper pluss en luke for minnekort.

Minijack

På toppen av telefonen finner du et uttak for vanlig minijack, noe som betyr at du kan bruke telefonen sammen med vanlige hodesett når du hører på musikk eller ser på film.

Film er nemlig et viktig stikkord når det kommer til Omnia HD. Som navnet delvis forklarer, kan du se film i HD-oppløsning på telefonen, det vil si like høy oppløsning som på moderne TV-er.

Du kan også spille av video fra Omnia HD rett på TV-en din i 720p. Kameraet til telefonen kan også gjøre opptak i HD-oppløsning.

Den nye telefonen kommer med menysystemet S60 5th Edition. På Omnia HD har du ikke bare én hvilemodus, men tre. Tre små ikoner oppe på skjermen forteller deg hvilken av hvilemodusene du er i, og et trykk med tommelen lar deg hoppe fra det ene til det andre.

Hvilemodusene kan du fylle med ulike widgets, slik at du har snarveier til viktige programmer du bruker. I tillegg kan du for eksempel alltid ha en oppdatert værmelding om du ønsker det.

Flere hvilemodi er en veldig god idé, da du kan ha for eksempel én til bruk i arbeidstiden, og en annen til bruk på fritiden.

Menyene til Omnia HD er lekre. Ikonene i hovedmenyen er riktig så fine og fargerike. Kommer du lenger inn i menyene får du hvit skrift på svart bakgrunn, men alt er fortsatt veldig rent og pent.

Alle teknologier

Telefonen holder heller ikke noe tilbake når det kommer til teknologier. Du får Edge og super-3G, Wi-fi og GPS. GPS-programmet Route 66 med nordiske kart er forhåndsinstallert.

For musikk og annen underholdning kan du som nevnt nyte muligheten for minijack-plugg, samt virtuell 5.1-lyd og innebygde stereohøyttalere.

Kameraet til Omnia HD kan ta bilder i 8 megapikslers oppløsning, og har en rekke finesser: Bildestabilisator, autofokus, LED-lys, makromodus, panorama, røde øyne-reduserig, blunkgjenkjenning, smilgjenkjenning og geomerking.

Ønsker du deg et eksemplar av Omnia HD, kan det glede deg å vite at telefonen allerede er i salg. I prisguiden vår kan du se hvor du får kjøpt telefonen til lavest pris »

Les også
Samsung Omnia HD
Les også
Omnia HD skal likevel hete Omnia HD
Les også
Samsung har lansert Omnia HD
annonse