Tek.no

Nyhet

Førsteinntrykk: Sony Ericsson C901

22 Aug 2009 05:00

Sony Ericssons nye Greenheart-telefon C901 har kommet inn på kontoret, og vi har trykket litt på nykommeren. Denne kommer også i en vanlig versjon i tillegg til den miljøvennlige. Den vanlige versjonen har fått fargene sort, sølvgrå og lys rosa.

C901 er den første telefonen på markedet som markedsføres som en Greenheart-telefon. Den redder nok mest sannsynlig ikke verden, men den er pakket i en veldig liten eske og telefonen er beskyttet av en resirkulerbar pose i stedet for de vanlige plastikkposene. Mange vil nok si at det er et steg i riktig retning.

Telefonen som kom inn kontordøra er i hvit farge, eller Ocean White som Sony Ericsson kaller det på fint. Formater er det samme klassiske som de aller fleste telefoner fra Sony Ericsson, med et helt standard Sony Ericsson-tastesett.

Tastene er lange i horisontal retning, og er opphøyde vertikalt slik at du enkelt kan kjenne deg fram på tastesettet med fingeren. Tastene sitter imidlertid litt tett, så vi trengte litt tilvenning for å skrive fort. 

Kameramobil med Cybershot-logo

Kameraet på baksiden er tildekket med et linsedeksel av metall, som er en stilfull detalj på en ellers rimelig lite spennende telefon utseendemessig. Kameraet knipser bilder i fem megapiksler, og Sony Ericsson har stemplet Cybershot-merket på C901. Vi vil se nærmere på bildekvaliteten i en full test av telefonen.

Skjermen er av typen TFT, men vi opplever den som skarpere og klarere enn vanlig. Skjermen sitter også tett inntil glasset foran, slik at du ser skjermen fra alle mulige vinkler. Størrelsen på skjermen er 2,2 tommer, og oppløsningen er ganske så standarde 240 x 320 piksler. 

Om du har hatt Sony Ericsson-telefoner av den vanlige typen før i løpet av de siste årene, er det nesten ikke vits å beskrive menyene. De er nesten uforandret, men med lang fartstid fungerer de også godt og oppleves som brukervennlige. 

En håndfull teknologi

Selv om C901 på de fleste områder er ganske standard, har telefonen en grei mengde teknologi. Den har HSDPA med 3,6 Mbps makshastighet. 

Selv om telefonen ikke har GPS, har den faktisk geomerking i kameraet. I stedet for GPS, bruker telefonen mobilnettet for å finne posisjonen din, og markerer deretter bildeinformasjonen med tid og sted. 

Denne posisjoneringsmetoden er erfaringsmessig langt mindre nøyaktig enn GPS, spesielt utenfor bymiljøer, men gir en grei pekepinn for hvor du har tatt bildet.

Batterilevetiden er oppgitt til 4 timer taletid i 3G-modus og rett under 18 døgn hviletid. Det er ikke verst, men utmerker seg ikke spesielt.

Telefonen koster fra 2600 kroner ifølge prisguiden vår. Vi vil komme med en full test av C901 så snart som råd er. 

Les også
Sony Ericsson lanserer miljømobiler
Les også
Garmin vil gjøre lufta renere
Les også
Her er solcelle-mobilen
Les også
Her er miljø-N79
Les også
Her er den ultimate miljømobilen
Les også
Lader seg selv og blir til bambus
annonse