Til hovedinnhold

Google vil gi deg telefonnummer

Du har kanskje hørt om Google Voice, men ikke helt satt deg inn i tjenesten? Det er ikke bare vanlig IP-telefoni som er tanken bak tjenesten, og tjenesten har fått operatøren AT&T og Apple til å se rødt.

Apple har nemlig ganske nylig nektet Google Voice tilgang på sin App Store til Iphone, noe som fikk amerikanske myndigheter til å spørre seg om samarbeidsoperatøren AT&T hadde noe å si til saken

Da er spørsmålet hva som er grunnen til at Apple, eller i verste fall AT&T, nekter Google Voice tilgang til Iphone. 

Gratis SMS

Google Voice åpner for å sende gratis tekstmeldinger fra telefonen, og det skal bli billigere utenlandssamtaler, skriver comon.dk. Dette kan være en viktig grunn til at operatørene er skeptiske. Samtaler skal også kunne gå over mobilnettet på vanlig måte.

Google Voice gir deg også en rekke andre attraktive tjenester. For eksempel skal du få et universalt telefonnummer som kan følge deg resten av livet. Google Voice skal fungere som en sekretær, som overfører bestemte samtaler fra bestemte numre til for eksempel jobbtelefonen på kontoret, privattelefonen hjemme eller mobiltelefonen. Du setter på forhånd opp hvilke numre som skal overføres hvor, og du kan også blokkere bestemte numre. 

Google Voice har også en funksjon der den som ringer blir bedt om å identifisere seg. Når du tar telefonen får du meldingen til innringeren på øret, og kan velge om du vil snakke med personen eller ikke. 

Beskjeder kan også tas og videresendes til e-post eller SMS. I tillegg kan de hentes på Google Voices nettsider, eller du kan ha egne Widgets på skrivebordet eller på mobilen der du får hørt beskjedene. I tillegg kan du lytte til meldingene mens de spilles inn, og du kan velge å ta samtalen underveis likevel. 

Du skal også kunne bytte telefon midt i en samtale. 

Android og Blackberry

Google har allerede utviklet en Voice-applikasjon som kan lastes ned til Android. Imidlertid er det foreløpig bare amerikanerne som kan ta i bruk en betaversjon av tjenesten så langt, og de må spørre Google om en invitasjon til betatjenesten. 

Selskapet hadde også utviklet en versjon til Apples Iphone, men programmet ble altså forkastet fra App Store. Siden denne portalen originalt er den eneste veien til å installere en applikasjon, kan det bety at applikasjonen ikke kommer til Iphone med det første.

I tillegg satser selskapet på en applikasjon for Blackberry-telefoner. 

(Kilde: comon.dk)

annonse