El-allergi er lureri

Verden får stadig flere el-allergikere. I hvertfall om vi skal tro allergikerne selv. En ny forskningsrapport fra King's College London hevder imidlertid at el-allergikere bare lurer seg selv til å tro at de reagerer på stråling.

I undersøkelsen ble 120 personer testet, hvorav 60 av dem hevdet de var el-allergikere og 60 stykker ikke registrerte symptoper på el-allergi.

Testpanelet ble utsatt for stråling fra 900 MHz-frekvensen, samt en ikkepulserende serie radiobølger. I tillegg ble deltakerne testet for symptomer i strålingsfrie omgivelser. Personene fikk imidlertid ikke vite når de ble utsatt for stråling og når de ikke ble det.

Placebo-effekt
Det viste seg at 60 prosent av deltakerne opplevde symptomer på el-allergi da de ble utsatt for reell stråling. Det viktigste er imidlertid at hele 63 prosent fikk de samme symtomene når de ikke ble utsatt for stråling.

I følge British Medical Journal konkluderer forskningsrapporten med at det sannsynligvis er store psykiske innvirkninger som gjør at mange føler symptomer på el-allergi.

(Kilder: British Medical Journal, WNN)

Les også
Mobilsnakk gir varme hjerneceller
Les også
- Mobilbruk kan bedre helsen
Les også
Du kan være el-allergisk
annonse