Tek.no

Nyhet

Ny GPS prater med mobilen din

(Foto: Silje Gomnæs)
6 Feb 2007 15:45

I helgen testet vi Novogos GPS-enhet T700. Nå har selskapet lansert en helt ny serie med navigasjonsenheter.

Den nye serien heter S-serien, og først ut er modellen S700. Enheten er en riktig så lubben krabat, og vil neppe få plass i den berømte bukselommen. S700 er nemlig hele 3,4 centimeter tykk. Bredden og høyden er på henholdsvis 11,5 og 8,1 centimeter. Vekten er på 240 gram.

Den nye tykkasen kommer i flere pastellfarger, som for eksempel blå, grønn og rosa.

S700 har en 3,5 tommer stor trykkfølsom skjerm. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler, og er refleksfri. En pekepenn følger med, men ikonene på skjermen er store nok til at du fint kan bruke pekefingeren i stedet.

Ta telefonen
S700 kommer i to utgaver, med og uten blåtann. Med blåtann i GPS-en kan du koble til mobiltelefonen din trådløst og bruke den som konferansehøyttaler. Når noen ringer til mobilen din, kan du besvare samtalen ved å trykke på skjermen på S700.

Du kan imidlertid ikke bruke blåtann-funksjonen til andre ting, som for eksempel å oppdatere programvare og kart fra PC-en. Skal du gjøre dette må du bruke mini-USB-kabelen som følger med.

I tillegg til vanlige kart og veiviserfunksjoner, har S700 også flere fiffige ekstrafunksjoner. For eksempel kan du markerer hvor du parkerer bilen din, slik at du finner veien tilbake til den om du er på gåtur i byen.

Du kan også justere mengden av detaljer i kartene, og bli varslet om du kjører fortere enn fartsgrensen på stedet.

Vil du laste ned flere kart eller oppdateringer til S700, kobler du den til PC-en din med en mini-USB-kabel. Mer informasjon om Novogos GPS-enheter finner du i testen "Oppgjør mellom GPS-ene".

Med i pakken til S700 får du en lader til sigarettenneren i bilen, et monteringsstativ, en mini-USB-kabel, i tillegg til et minnekort med ett forhåndsinstallert kart over Vest-Europa.

De andre modellene i Novogos nye S-serie vil komme i løpet av våren. I følge Volker Kluge i Jensen Skandinavia vil disse se dagens lys rundt begynnelsen av mars.

S700 vil koste rundt 3300 kroner, mens utgaven med blåtann vil koste omtrent 3800 kroner.

Les også
Løvetann viser deg veien
Les også
Nå kommer bil-GPS med kamera
annonse

Les også