Nyhet

Ny Nano til høsten

Apple klarer som regel å holde sine fremtidsplaner hemmelige for omverdenen frem til lanseringen av nye produkter. Nå tror alikevel en amerikansk analytiker at han har funnet ut hva vi har i vente fra Apple i månedene som kommer. Og elsker du iPod, ser det ut tl at du ikke har så rent lite å se frem til i løpet av året.

Analytiker Shaw Wu ved analyseselskapet American Technology, tror nemlig at vi snart vil få se nye og oppgraderte utgaver av iPod Nano. I følge Wu vil Apples kommende iPod Nano-modeller ha kapasiteter på 4 og 8 GB. I tillegg skal de nye modellene etter sigende kunne spille av video, på samme måte som Video-utgaven av Apples iPod., som ble lansert i oktober i fjor. I dag har Nano-modellene minnekapasiteter på henholdsvis 1, 2 og 4 GB.

- Vi regner med at de nye Nano-ene vil bli tilgjengelig i andre kvartal, og at de vil bli toppselgere, spesielt hvis Apple holder prisene nede til $199 og $249 (omtrent 2000 og 2500 kroner), sier Wu.

Apple har slitt med negative salgstall de siste månedene. Med unntak av 1 GB-versjonen av iPod Nano, selger samtlige iPod-spillere dårligere enn før. Nano-modellene som visstnok skal komme til høsten skal være et forsøk på å få skuta på rett kjøl igjen og stå sterkere i kampen mot konkurrentene.

IPod Video i bredskjerm
Skal vi tro Wu og American Technology, er det ikke bare nye Nano-utgaver som er på vei. Ryktene om at Apple arbeider med en ny videoutgave av sin iPod, eller vPod som den også kalles, har svirret i flere måneder. American Technology støtter seg til disse ryktene.

Den spådde nye iPod Video skal være utstyrt med bredskjerm. Om den nye modellen vil ha støtte for blåtannhodesett eller ikke, er foreløpig ikke sikkert.

Wu spår at Apple vil lansere sin nye video-iPod i desember måned. I følge analytikeren er det arbeidet med å gjøre batterikapasiteten bedre som gjør at modellen ikke vil se dagens lys før på slutten av året. Dagens video-iPod har en batterikapasitet på kun 75-90 minutter når den brukes til å se på video. Spilleren holder derfor ikke ut lenge nok til at du kan se spillefilmer på den.

Vår søsterside Hardware.no har testet Apples video-iPod.

(Kilde: MacWorld, iPodNN)

Les også
Ipod på flyet
Les også
Skrur ned iPod
annonse