Tek.no

Nyhet

Forstår ikke mobilspill

Silje Gomnæs
2 Aug 2005 13:47

Av resultatene kommer det frem at det først og fremst er tekniske barrierer som gjør at bare fem prosent av mobileierne laster ned spill til mobilen.

Blant de 2500 spurte, svarte hele 30 prosent at de ikke visste om deres mobiltelefon kunne laste ned spill eller ikke. Spanjolene hadde imidlertid mest peiling, med sine 80 prosent. Tyskerne var det verre med, og bare 60 prosent visste om de hadde mulighet til å laste ned mobilspill eller ikke.

På spørsmål om hvorfor de ikke lastet ned spill til mobilen, svarte 17,5 prosent av de spurte at de ikke visste hvordan de skulle gjøre det.

Finner ikke igjen spillet
Undersøkelsen gjorde også rede for hva som var de største problemområdene. Det kom frem at forvirrende beskjeder med teknisk språk og vanskelige spørsmål ofte fikk folk til å gi opp nedlastingen. Det at man må trykke på flere taster før man endelig har spillet på sin mobil ble også for vanskelig for mange.

Som om ikke det var nok, sliter mange med å finne igjen spillet på mobiltelefonen sin etter at de hadde lastet det ned.

I tillegg til de tekniske vanskelighetene, var også spillenes priser en av grunnene til at man lot være å laste de ned.

Gratis prøveperioder
Hele 49 prosent av de spurte svarte at de stilte seg langt mer positive til å laste ned spill til mobilen hvis de fikk prøve det gratis i en periode først.

Problemet med dette for tilbydere av mobilspill, er at mange av spillene har kort levetid. De aller fleste som laster ned mobilspill blir fort lei av de, og hvis brukerne spiller seg lei i løpet av prøveperioden, forsvinner hele poenget for tilbyderne som naturligvis ikke vil selge spillene gratis. En løsning måtte bli å tilby veldig korte prøveperioder, for eksempel 24 timer eller mindre.

For at flere skal synes det er verdt bryet med å laste ned mobilspill bør altså produsentene av spill og mobiltelefoner samarbeide bedre for å gjøre kunnskap om teknologien lettere tilgjengelig for mannen i gata. Og litt lavere spillpriser hadde nok heller ikke vært så ille.

(Kilde: Cellular-News)

Les også
Vil ha mobilspill-idéer
Les også
Spill på flere mobiler
Les også
Ble årets mobilspill
annonse

Les også