Nyhet

Har gjenskapt R2D2

Forskere i Italia har laget en prototyp av R2D2, som presenteres i disse dager i forbindelse med den aktuelle Star Wars filmen Revenge of the Sith.

Roboten har flere likheter med sin berømte tvillingbror, ikke bare utseendemessig. Den piper på samme karakteristiske måte som originalen og beveger seg ved hjelp av to eller tre bein. Den er noe høyere enn den opprinnelige R2D2 fordi den skal være i stand til å kunne kommunisere med mennesker.

R2D2 orienterer seg ved hjelp av et kamera som gjør det mulig for den å analysere synsfeltet og gjenkjenne former, objekter og ansikter. Den tolker omgivelsene rundt seg ved hjelp av infrarøde sensorer.

To høytalere sørger for at roboten kan lage lyder og reagere på stemmekommandoer. Dens følsomhet for verdenen rundt gjør den i tillegg i stand til å lokalisere posisjonen til noen som snakker. Roboten er forøvrig utstyrt med både blåtann og USB.

R2D2 er selvfølgelig programmert til å reagere på lyssabler. Møter den mennesker med sådanne løper den sin vei så fort den bare kan.

Roboten er et resultat av et forskningsprosjekt hvor man har utviklet en kameratslig robot med et vennlig utseende. Den skal kunne brukes på for eksempel et museum, sykehus eller i hjemmet, som en trofast tjener.

(Kilder: WMMNA, CodeWitch)

Les også
Star Wars på øyet
Les også
Effektiv vekkerklokke
annonse