Til hovedinnhold

Skriv ut hvor som helst fra telefonen

Forestill deg at du sitter på bussen på vei til jobb. Eller kanskje sitter du på banen eller toget. Kvelden før har du jobbet med et slagkraftig dokument som du har tenkt å dele ut på morgenmøtet. Halvveis slår det deg at du har glemt å skrive det ut, og du har ingen sjanse til å rekke det før møtet starter. Nå er gode råd dyre.

Om ryktene stemmer, kan du i fremtiden trekke din smarttelefon fram fra lommen og skrive ut dokumentene fra der du befinner deg, så lenge du har mobildekning. Når du er fremme, ligger de sirlig plassert i skriveren, og framlegget ditt kan holdes akkurat som planlagt.

Skriv ut fra nettskyen

Det er Google Docs som etter sigende snart kommer med sin Cloud Print, eller nettskyutskrift, om du vil. En applikasjon som skal gjøre skriveren tilgjengelig, selv om du selv befinner deg fysisk et helt annet sted. Etterhvert ønsker Google å gjøre Cloud Print til en integrert del av Chrome OS, Googles eget operativsystem. Målet synes å være at du skal kunne skrive ut et hvilket som helst dokument, til en hvilken som helst skriver i hele verden, uten at du skal behøve å installere noen drivere for dette.

Varierende kvalitet

Ennå er utskrift av Google-dokumenter lite tilfredsstillende. Du får ikke alltid det du ser på skjermen, når du trykker "Skriv ut". Det problemet løser man ved å konvertere til PDF-fil, eller lagre dokumentet lokalt på maskinen som et office-dokument, men da er det ikke lengre tilgjengelig i nettskyen. Vi håper at dette bedrer seg, for at det skal bli aktuelt å virkelig bruke Google Docs Cloud Print.

Det er lett å se for seg en brukergruppe der denne funksjonen er velkommen. Det finnes en del som bruker smartphone og nettbrett som et substitutt for bærbar PC, og virkelig generer dokumenter. Nå kan disse skrives ut direkte, uten bruk av noen PC.

(Kilde: zdnet.com)

annonse