Tek.no

Nyhet

Bedriftskontroll med norsk programvare

Arsæll Benediktsson
1 Des 2009 14:03

Det norske selskapet Moonscape har lansert ny versjon av en programvare som skal kunne kontrollere nettverk, og gjenopprette datasystemer til tidligere tilstand, dersom katastrofen er et faktum.

Moonscape er rettet mot administratorer i bedrifter, og skal ifølge en pressemelding kunne brukes til å kontrollere nettverket uansett hvor i verden administratoren befinner seg.

Programmet tar bilder ("snapshots") av harddisken og gjenoppretter til ønsket bilde etter systemkræsj, virusangrep eller brukerfeil. Dermed fungerer programmet som en tidsmaskin for IT-ansvarlige og andre som plages av rotete brukere, sier det i pressemeldingen.

IT-ansvarlige for store nettverk, vil kunne gjøre alle oppdateringer og gjenopprettinger fra kun en konsoll over ulike subnett. Oppdateringene skal kunne gjøres stille, mens folk bruker maskinene, uten behov for restart. Konsollen er utbyggbart med en inventorymodul og fjernhjelp med ulike funksjoner.

Moonscape krever ikke lenger en egen partisjon på harddisken, men tar av allerede ledig plass. En oppdatering eller en reinstallering krever kun en kommando, og prosessen skal ifølge pressemeldingen ta mindre enn 2 minutter.

I tillegg til "snapshot"-funksjonen kan Moonscape også brukes til vanlig sikkerhetskopiering, og sikring av harddisken med kryptering. Teknologien har vært under utvikling siden 1997.

Moonscape koster fra 599 NOK (uten mva), men kan prøves før det eventuelt kjøpes. Les mer om produktet på moonscape.no.

(Kilde: Moonscape)

Les også
Gratis antivirus for bedrifter
Les også
Tyskland med offentlig PC-service
Les også
Kritisk hull i IE oppdateres
Les også
Virtualbox 3.1 er klar
Les også
Datasenterproblemer i sikte?
Les også
Norton Internet Security 2010
Les også
Norton 360 v4.0 beta kan lastes ned
Les også
Microsoft Security Essentials
annonse

Les også