Tek.no

Nyhet

Mobilen slakter musikkspillerne

Marius S Eltervåg
20 Sept 2007 20:00

Salget av mobiltelefoner med musikkfunksjoner har eksplodert. Med Sony Ericssons Walkman-serie i spissen haler musikkmobilene stadig innpå dedikerte musikkspillere.

I løpet av fjerde kvartal 2006 ble det solgt 60 prosent flere musikktelefoner enn samme periode i 2005, uten at det påvirket salget av bærbare musikkspillere.

I sommer økte salget av musikktelefoner igjen med 60 prosent i Sverige i forhold til i fjor. Denne gangen fikk imidlertid Apple og andre produsenter merke det på pungen – Salget av dedikerte musikkspillere var nemlig 30 prosent lavere enn i 2006.

Tallene kommer fra analysebyrået IT Research, som i mai stilte seg tvilende til at mobiltelefonene ville ta igjen MP3-spillerne med det første.

David Larsson i IT Research mente at batterilevetiden var en stor flaskehals for mobiltelefonene, og at MP3-spillerne derfor ikke ville være truet.

Larsson skriver i en pressemelding at han tror det er manglende lanseringer fra produsenter av MP3-spillere, sammen med økt konkurranse fra mobilbransjen som gjør at salget av MP3-spillere har gått så mye ned. Han regner imidlertid med at salget vil ta seg opp igjen.

Du kan laste ned hele rapporten på IT Researchs egne hjemmesider.

(Kilder: Digi.no, IT Research)

annonse

Les også