Til hovedinnhold

Her er maskinen som kan "alt"

Shift har et fullt tastatur som skjuler seg under skjermen i sammenslått stilling.

I forbindelse med HTCs store mobillansering i går, ble også UMPC-en (Ultra Mobile PC) HTC Shift endelig lansert.

Shift er enkelt og greit en PC i mikrformat. Den veier ikke mer enn 800 gram, men kjører like fullt Windows Vista. Skjermen måler hele sju tommer, og er trykkfølsom.

PC med mobiltelefon

Den nye maskinen er imidlertid mer enn bare en PC. Under panseret finner du nemlig både super-3G og Wi-Fi, slik at du har mulighet for internettilkobling i høy hastighet. Og dersom du er et sted hvor disse teknologiene ikke er tilgjengelige, har Shift også vanlig GSM med GPRS og Edge.

Siden Shift kjører Vista i stedet for Windows Mobile får du et helt annet utvalg av programmer til den. Du kan for eksempel installere epostklienten og nettleseren du liker best, siden den kjører vanlig Windows-programvare.

Kan brukes som PDA

Om du vil spare strøm på farten, og slippe å starte opp Vista bare for å sjekke e-post, kan du benytte deg av SnapVUE-funksjonen. Dette lar deg få tilgang til e-post, kalender og adressebok uten at Windows er i gang. Shift fungerer da som en PDA, og du kan motta e-post via mobilnettet.

Shift byr også på fulltastatur, slik at du slipper å bruke den berøringsfølsomme skjermen når du skal skrive e-post. Muspanel er innebygget, og du trenger dermed ikke å basere deg på den trykkfølsomme skjermen når du skal navigere deg rundt i Vista.

Bygges ut som vanlig PC

Hvis du vil koble til ekstrautstyr, som for eksempel et vanlig tastatur eller en ekstern harddisk, gjøres dette som på en vanlig PC via USB. Det er også mulig å bygge ut funksjonaliteten via SDIO-kort. SDIO er små tilleggskort som passer inn i et SD-kortspor.

Maskinen har også innebygget fingeravtrykkleser, slik at sikkerheten er ivaretatt dersom du skulle miste Shift.

Shift kommer i salg i slutten av måneden, og prisen blir trolig minst 10 000 kroner.

(Kilde: HTC.com, ShinyShiny.com)

annonse