Til hovedinnhold

Apple varsler om «uekte skjerm», uansett om skjermen er ekte eller ei

Det er ikke så veldig lenge siden Apple begynte å gjøre det kleint for folk som vil spare litt penger på å bytte batteri hos uautoriserte reparatører.

Nå har turen kommet til skjermen – som ved siden av batteriet trolig er den andre delen en del folk gjerne må bytte før eller siden.

Hvis skjermbyttet viser seg å ikke være gjort av en autorisert reparatør, vil det nemlig dukke opp en melding om at den ikke er «ekte» (genuine). Dette uavhengig om det faktisk er en ekte skjerm eller ikke, har iFixit funnet ut.

Denne meldingen vil først dukke opp på låseskjermen i fire dager, deretter i Innstillinger i femten dager før den flytter seg ned til «Om»-skjermen.

Men den skal ikke påvirke mobiltelefonens ytelse eller funksjoner på noen måte, skriver Apple selv på sine støttesider om akkurat denne meldingen.

Der advarer de også om at en skjerm som ikke er installert av en autorisert Apple-reparatør kan føre til skade på både mobiltelefonen og brukeren av den.

Dukker bare opp på iPhone 11

Apple iPhone 11. Katt er ekstrautstyr.

Denne påminneren fra Apple dukker kun opp hos den nye iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, og altså kun om skjermen blir byttet ut av en reparatør som ikke har tilgang på Apples programvareverktøy som kan fortelle mobilen at det er en ekte Apple-skjerm.

Uautoriserte skjermbytter på eldre iPhoner burde altså ikke by på noen slike forstyrrende meldinger.

Det er likevel klart at Apple ikke ønsker at reparasjoner eller bytter av batteriet eller skjermen skal gjøres av hvem som helst i fremtiden.

Ifølge Apple er det kundenes sikkerhet som er grunnen til disse advarslene eller meldingene. Andre vil muligens hevde at selskapet med dette prøver å skremme kundene til å kun bruke Apple-autoriserte verksteder, som da Apple vil dra inn mer penger på.

Guide: Slik bytter du fra iOS til Android >>>

(Kilde: ExtremeTech)

Les også
Apple iPhone 11: Dette er iPhonen for folk flest
Les også
Apple snur: Gjør det lettere å få reparert iPhone
Les også
iPhone-eiere må betale ekstremt mye mer for å bytte bakglass – hvorfor?
annonse