Til hovedinnhold

Nye «The Last of Us» har fått lanseringsdato

Et av Playstation 4s mest etterlengtede spill har fått dato og ny trailer.

Under en såkalt «State of Play»-presentasjon i natt avslørte Sony at det etterlengtede «The last of Us Part 2» slippes eksklusivt til Playstation 4 og Playstation 4 Pro 21. februar neste år.

Sony slapp samtidig en ny trailer for spillet som du kan se øverst i saken.

Gjensyn med Ellie og Joel

Joel gjør comeback også.

The Last of Us Part 2 er etterfølgeren til kritikerroste The Last of Us som ble sluppet til Playstation 3 helt tilbake i 2013, og som en såkalt «remaster» til Playstation 4 året etter, med bedre grafikk og bildefrekvens.

I det nye spillet tar du opp deler av historien fra originalen. Vi får et gjensyn med den nå fem år eldre Ellie som fortsatt befinner seg midt i en postapokalyptisk verden fylt med muterte fiender og farer. Denne gangen må hun i tillegg håndtere en merkelig kult som har vokst frem siden sist.

Spillutvikler Naughty Dog lover videre et gjensyn med originalens andre hovedperson, Joel. Forhåpentligvis finner disse to sammen igjen i løpet av spillet gang.

Utvikleren forteller at de har jobbet med spillet i fem år allerede, og beskriver det som det lengste og mest ambisiøse i deres 35-årige historie.

Kommer trolig til «Playstation 5» også

Det er ventet at Sony vil lansere sin neste Playstation, som trolig får navnet Playstation 5, sent neste år. Akkurat som originale The Last of Us fikk en remaster til PS4 kan en nok vente seg at Part 2 får en versjon med oppgradert grafikk eller bildeflyt for den kommende konsollen, som har langt flere krefter å by på.

Den nye konsollen får en åttekjernet prosessor fra AMD og en grafikkløsning basert på samme selskaps «Navi»-arkitektur. Vi vet ikke nøyaktig hvor kraftig dette vil gjøre Playstation 5, men at vi står overfor et skikkelig sprang i grafikkteknologi og grafikk er det ingen tvil om. I tillegg har Sony varslet at de vil kutte lastetider dramatisk med en helt ny SSD-løsning.

Om du bestemmer deg for å kjøpe The Last of Us Part 2 til dagens konsoller har imidlertid Sony bekreftet at den kommende konsollen deres vil være bakoverkompatibel med både PS4-spill og tilbehør.

Er du lei av lange lastetider?
Så mye raskere ble Playstaion 4 av å bytte harddisk »

annonse