Nyhet

Asus har avduket sin ZenFone 7-serie

En spennende smartmobil er blitt enda mer attraktiv.

Asus har i årevis gjennom sin ZenFone-serie vist at de kan dette med å lage mobiltelefoner. I dag har de dratt duken av siste generasjon, en serie som ikke overraskende har fått navnet ZenFone 7. De to nye smartmobilene som har blitt avduket heter ZenFone 7 og ZenFone 7 Pro.

ZenFone 7 byr både på en klaff med tre kameraer og en heldekkende AMOLED-skjerm.

Det mest spesielle med forgjengeren Asus ZenFone 6 var nok den motoriserte klaffen med de to kameraene – som også sørget for at skjermen kunne være heldekkende og uten «utskjæring».

Med ZenFone 7-serien tar Asus dette et hakk videre, for nå har klaffen fått ytterligere ett kamera. Ifølge pressematerialet har både ZenFone 7 og ZenFone 7 Pro et 64 megapiksels Sony IMX686 hovedkamera, et Sony IMX363 for ultravidvinkelbilder – som også har en nærgrense på 4 cm – samt et tredje kamera for telefoto.

Det fortelles ikke hvem som står bak det siste kameraet, men vi får vite at det byr på 3X optisk zoom og 12X zoom totalt, da også med optisk bildestabilisering. Det skal være mulig å filme og sømløst bytte mellom de forskjellige kameraene.

Videre byr hovedkameraet på filming i 8K-oppløsning med 30 FPS, mens ultravidvinkelen skal klare 4K med 60 FPS.

Asus ZenFone 7 Pro

Flippkameraet skal for øvrig ha fått en ny og sterkere motor siden sist, samt flere sensorer som skal sørge for bedre kontroll over vinkelen og det at kameraklaffen skal trekke seg tilbake dersom man mister mobilen midt i fotograferingen.

Bedre skjerm

Den nye skjermen har også fått et løft. For det første har størrelsen økt fra 6,4 til 6,67 tommer, og det andre er at IPS-panelet er byttet ut med AMOLED.

Spesifikasjonene sier også en oppfriskningsrate på 90 Hz, responstid på 1 ms og støtte for HDR10+ og 110% av DCI-P3-fargerommet – og en lysstyrke på opptil 700 nits.

I likhet med ZenFone 6 har begge mobilene i den nye serien fått et batteri på hele 5000 mAh.

Under skallet finner vi forskjellen på den vanlige ZenFone 7 og Pro-utgaven. Sistnevnte har fått den nyere mobilplattformen Qualcomm Snapdragon 865 Plus, som også er å finne i Asus’ nyeste gamingmobil ROG Phone 3.

Les også
ROG Phone 3: En helt ekstrem smarttelefon

For den som klarer seg med noen hakk mindre ekstrem ytelse har vi altså ZenPhone 7, med den «vanlige» Snapdragon 865-plattformen innabords. ZenPhone 7 kommer heller ikke med mer enn 128 GB lagringsplass, mot 256 GB i Pro-utgaven.

Begge plattformer byr naturligvis på tilkobling til 5G-nettet.

ZenFone og ZenFone Pro og skal slippes på det norske markedet den 1. september, altså om en knapp uke. Før den tid ønsker ikke Asus å si noe om prisen på disse to.

Asus ZenFone 7
annonse