Apple skal ikke kryptere iCloud likevel

Gir etter for press fra FBI.

Illustrasjonsbilde.

Apple har lenge vært en ledestjerne hva angår kryptering og sikkerhet på sin maskinvare, ikke minst når det kommer til brukernes data. Ett av de neste stegene i prosessen med å beskytte brukerdataene du og jeg legger igjen hos selskapet skulle etter sigende være å kryptere også skytjenesten iCloud fullstendig, men ifølge Reuters blir ikke dette noe av.

Etter langvarig press fra FBI kan det late til at Apple bøyer av, og ikke lenger tar sikte på å ende-til-ende-kryptere innholdet du har lagret i skyen.

Dette ville bety at selv ikke Apple ville kunne hente ut data fra skyen uten en brukers eget passord og samtykke, selv om det var knyttet til kriminell virksomhet.

FBI ønsker mulighet til å hente ut data fra kriminelles telefoner

Det er dette bruksområdet FBI er interessert i, og som ganske sikkert har forårsaket presset deres på Apple om ikke å gjennomføre en slik endring i krypteringen. Kombinert med Apples allerede eksisterende nekt på å hente ut informasjon fra låste iPhoner, ville dette gjøre det omtrent umulig å få tak i noe som helst av data fra en telefon involvert i ulovligheter.

Informasjonen skal stamme fra flere både nåværende og tidligere ansatte i både FBI såvel som Apple selv, men er selvsagt ikke offisielt bekreftet.

Ifølge en av kildene skal Apples hovedmotivasjon for å bøye av for FBIs krav ha vært et ønske om å ikke fremstå, i offentlighetens øyne, som et selskap som beskytter kriminelle.

Ettersom ende-til-ende-krypteringen i iCloud altså er lagt på is foreløpig, skal Apple ha skiftet fokus til å sikre kun deler av informasjonen som lagres i skyen. Dette skal i første omgang omfatte helsedata og passord. Så noe av det mest personlige skal altså likevel sikres.

Les også
EU vil innføre krav om lik ladekontakt for alle dingser
annonse