Tek.no

Nyhet

Galaxy Note kan få store ytelsesforskjeller

Det har dukket opp ytelsestester av Samsungs neste toppmodell.

Slik er det ventet at Samsungs neste flaggskip med penn, Galaxy Note 20, skal se ut.
@onleaks på Twitter
Finn Jarle Kvalheim
31 Juli 2020 18:00

Samsungs Galaxy S20-serie har fått litt ujevne omtaler, spesielt med tanke på batteritiden som det har vært ulike opplevelser av. Det har i ettertid vist seg at det er langt større forskjeller på Samsungs europeiske og amerikanske modeller enn man kanskje skulle tro. Det gjelder spesielt ytelse og strømforbruk.

Phonearena rapporterer nå at det har dukket opp ytelsestester av to av Note-modellene, og at den antatt amerikanske versjonen av disse øker forspranget som den amerikanske S20-en hadde på den europeiske.

Det antas at det vil komme en 4G- og en 5G-versjon av Galaxy Note 20 internasjonalt. De internasjonale versjonene vil kjøre Samsungs egen Exynos-prosessor, mens amerikanerne får én enkelt utgave med 5G og prosessor fra amerikanske Qualcomm å forholde seg til.

Ytelsestestene viser at den europeiske utgaven av Note 20 har fått 2721 poeng i Geekbench, mens den amerikanske har fått hele 3220 poeng. En ganske dramatisk økning, men siden hverken telefon eller spesifikasjoner er offisielt lansert av Samsung ennå, bør man fortsatt ta høyde for at det store gapet helt enkelt kan skyldes tidlig programvare, eller andre ting vi ikke har fått oversikt over ennå.

En humpete S20-lansering

For Galaxy S20 har det allerede vist seg at Exynos-modellen er tregere og bruker mer strøm enn den amerikanske Snapdragon-modellen. Galaxy Note-serien vil antakeligvis bli lansert med omtrent de samme prosessorene, altså en Exynos 990 her i Europa, og en Snapdragon i USA. Men i USA flyttes den etter sigende opp på den litt raskere 865G-brikken, mens Exynos muligens blir stående på stedet hvil sammenliknet med S20-ene her i Europa. Dermed økes forspranget ytterligere.

Samsung har vært rammet av flere problemer i kjølvannet av S20-lanseringen. De slapp telefonen med vaklende programvare, som gjorde at kameraene i den heftigste toppmodellen ikke oppførte seg så bra som de skulle i starten. Kombinasjon av uferdig programvare og ulik ytelse på amerikansk og europeisk versjon ga mange ulike karakterer og omtaler der den fikk ros noen steder og kritikk fra forbausede skribenter andre steder.

Den britiske Yotuberen Arun Maini, kjent som Mrwhosetheboss, laget en video der han gikk grundig gjennom ytelsesforskjellene mellom de to ulike S20-familiene.

Konkurrentene faller/utsetter som fluer

Problemer med både produksjon og etterspørsel som følge av viruspandemien slo ned i teknoverdenen omtrent rett etter lanseringen av S20-modellene, og mobilsalget skal ha stupt - ifølge Gartner med hele 20 prosent i første kvartal.

Galaxy Note 20 er ventet å bli lansert den 5. august i en nettversjon av Samsungs vanlige Unpacked-lanseringer. Dersom Samsung klarer å holde tidsskjemaet fremover, kan de få en bedre sensommer enn de svake mobiltallene for starten av 2020 skulle tilsi.

Huawei er for en stor del ute av dansen i Europa og USA, fordi de ikke lenger får bruke Google-appene i sine Android-mobiler. Mens de bygger opp sitt eget økosystem og sin egen appbutikk kan man nok trygt anta at salget av årets P40-modell ikke går like strykende som salget av fjorårets P30-modell, som stadig vaket på operatørenes topplister. I år selges ikke Huaweis toppmodell av de norske operatørene.

Får den være «alene» på markedet?

Det slippes nok en Huawei-toppmodell i høst, som vanlig, men vestlige mobilkjøpere vil nok se hardt og lenge på Huaweis appbutikk App Gallery, for å vurdere om apputvalget er tilstrekkelig.

Et Kina som kom seg på beina igjen etter viruset raskere enn vesten har likevel ført til at Huawei har klatret forbi Samsung på listen over verdens største mobilprodusenter, og fra øverst på tronen kan de også se ned på Apple som ble passert for noen år siden.

I tillegg til Huaweis «fravær» i vesten har Apple nå bekreftet at deres iPhone-lansering i år blir noen uker senere enn vanlig.

Dermed er det duket for en situasjon der Galaxy Note 20 står i ensom majones. Den hadde normalt fått konkurranse både fra nye iPhoner og nye Huaweier omtrent umiddelbart etter lansering.

annonse

Les også