Tek.no

Nyhet

Slik kan Apples nye Meldinger-app bli

Lik på tvers av plattformer.

Niklas Plikk
25 Mai 2020 14:12

Apples store utviklerkonferanse WWDC er bare et par uker unna, hvor det er ventet at de skal avsløre alle detaljer rundt de kommende operativsystemene til iPhoner, iPader, Apple TV-er, Apple Watcher og Macer.

Nettstedet 9to5Mac hevder å allerede vite at én av tjenestene som vil få en overhaling er Apples «Meldinger»-app, som er tilgjengelig på både iOS og MacOS.

Får alle funksjoner fra iOS til MacOS

9to5Mac sier de har gravd i koden til en tidlig utgave av kommende iOS 14, hvor de har funnet bevis for en Catalyst-versjon av Meldinger-appen. Altså en helt ny meldingsapp til MacOS, med samme funksjonalitet som på iOS.

Catalyst er en teknologi som lar utviklere portere over iOS-apper direkte over til MacOS, uten å miste noen funksjonalitet. Tidligere har Apple laget Catalyst-varianter av ganske enkle apper som Stemmeopptak, Podkast og Aksjer, så Meldinger vil bli den mest avanserte så langt.

I dag er Meldinger-appen på MacOS svært begrenset sammenlignet med mobilvarianten, og har ikke blitt oppdatert på årevis. I motsetning til iOS-varianten, som har fått oppdateringer nesten hvert eneste år.

Det inkluderer funksjoner som stickers, meldingseffekter og vennebetaling (bare i USA).

9to5Mac spekulerer i at det også kan bety at Apple jobber med å flytte over flere apper fra iOS til MacOS, selv om de ikke har funnet tegn til det i koden ennå.

Ifølge nettstedet vil den nye meldingsappen bli introdusert på WWDC som går av stabelen 22. juni.

annonse

Les også