Nyhet

Videokonferanse direkte fra Teslaen? Elon Musk hevder det er på vei

I speilet øverst er det et lite kamera integrert. Det er dette kameraet som vil kunne brukes til videosamtaler.

Det kan være flere grunner til å vurdere enTesla her i Norge, men muligheten for å kunne holde videokonferanser direkte fra bilen har foreløpig ikke vært en av dem. Ifølge Electrek er dette i ferd med å bli en realitet, for Elon Musk svarte positivt på et spørsmål om akkurat dette i en nylig Twitter-melding.

Det var organisasjonen «Tesla Owners Silicon Valley» som stilte spørsmålet «...tror du at vi kan få videokonferansefunksjonalitet i en Tesla?», hvorpå Musk svarte nokså utvetydig:

Kamera allerede bygget inn i Model 3

Det er sannsynligvis kun Model 3 som vil kunne få funksjonaliteten som en ren programvareoppdatering, ettersom det kun er denne bilen som kommer levert med et kamera rettet mot føreren. Dette kameraet har alltid vært integrert i speilet på bilen, men har aldri vært brukt til noe siden bilens lansering.

Model 3 er eneste modell med kamera innvendig peer i dag.

Videokonferanser kan altså være det første bruksområdet. Den store, midtstilte skjermen i Model 3 vil nok også fungere ypperlig til å ha videosamtaler på, og mikrofonsystem er det jo allerede bygget inn.

Nøyaktig når funksjonaliteten kommer, og om det vil være mulig å bruke også andre Tesla-modeller med eksterne kameraer til dette, vites ikke.

annonse