Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Oonis nyeste pizzaovn er elektrisk

Men billig er den ikke!

Med Ooni Volt 12 slipper du å stresse med gass eller kull.
Ooni

De siste par årene har stadig flere oppdaget fordelene og gledene ved å ha en dedikert pizzaovn, og vi har selv fått testet en rekke pizzaovner som bruker gass, ved eller kull.

Men også elektrisitet duger for pizzaovner. Dette oppdaget vi under vår test av Sage Pizzaiolo, og nå har også den populære pizzaovnprodusenten Ooni avduket en modell som drives på strøm.

Navnet er Ooni Volt 12, og ifølge spesifikasjonene skal den kunne steke pizzaer med en diameter på opptil 33 centimeter i diameter.

Ovnen har varmeelementer både oppe og nede, og Ooni skryter av at Volt 12 skal nå en temperatur på hele 450 grader celsius på kun 20 minutter. Dette er en steketemperatur som for øvrig er femti grader høyere enn den nevnte Sage Pizzaiolo, men samtidig femti grader lavere enn en typisk pizzaovn som fyres med gass.

Men med elektrisitet har man i det minste fordelen av bedre styring på temperaturen da varmeelementene kan kontrolleres nøyaktig og individuelt, og ikke minst kan den brukes innendørs. Dessuten har den bekvemmeligheter som tidskontroller og innvendig lys.

Ooni Volt 12
Ooni Volt 12

Men prislappen gjør vondt. For mens en «vanlig» Ooni-ovn kan koste ned mot et par tusenlapper, har Volt 12 fått en pris på 900 euro – altså rundt 9000 kroner.

Oppgradert Karu 12

Ooni Karu 12G.
Ooni

I tillegg til sin elektriske pizzaovn kommer Ooni også med en oppgradert versjon av sin lille multikunstner Karu 12, som kan fyres med gass, ved eller kull. Denne har fått modellbetegnelsen Karu 12G.

I praksis ligner den imidlertid mer på en miniversjon av den kjempedyre toppmodellen Karu 16. Samme type gjennomsiktige, hengslede dør, men termostaten har blitt flyttet til siden, og er i 12G tilsynelatende analog, sammenlignet med den digitale i Karu 16.

Det blir interessant å se hvordan denne vil passe inn i resten av sortimentet til Ooni, da den havner omtrent i samme prissegment som den større (og enklere) Ooni 16.

Karu 12G har fått en prislapp på omtrent 4500 kroner.

Ooni Karu 12G
Ooni Karu 12G
annonse