Til hovedinnhold

Dette mobiltastaturet kan du rulle sammen og putte i lommen

Kompakt løsning fra LG.

Mobilutstyr kommer i mange ulike varianter og former, og nå har sørkoreanske LG lansert et nytt produkt med en litt original vri. «Rolly Keyboard» er navnet på et trådløst mobiltastatur du rett og slett kan rulle sammen.

Nærmere bestemt har det nye Bluetooth-tastaturet fire «ledd» som gjør at du kan rulle det sammen til en kompakt liten «pinne» du enkelt kan putte i vesken, eller i en passe dyp lomme, og ta med deg.

Skal tilsvare et vanlig laptop-tastatur

I motsetning til for eksempel mobile tastaturer av den fleksible silikontypen har LGs nye modell solide taster av ABS-plast og ifølge LG skikkelig taktil tilbakemelding ved nedtrykk.

Sammenrullet tar ikke tastaturet mye plass. Foto: LG

I tillegg har tastaturet en såkalt «key pitch», det vil si en avstand mellom midten av én tast og midten av den neste tasten, som omtrent tilsvarer den man finner på et vanlig PC-tastatur. På LGs nye tastatur ligger avstanden på 17 millimeter.

Sammen skal disse egenskapene gjøre tastaturet ergonomisk og behagelige å bruke, med en brukeropplevelse som ikke skal skille seg altfor mye fra tastaturet på en vanlig, bærbar PC.

Lanseres snart

Tastaturet har også en innebygget fot hvor du kan plassere nettbrettet eller mobiltelefonen, og produktet slås automatisk på når du ruller det ut. Det støtter skjermstørrelser på opptil 10 tommer. LG sier at ett, enkelt AAA-batteri er nok til å holde liv i tastaturet i opptil tre måneder ved normal bruk.

Rolly Keyboard skal lanseres i Europa i løpet av fjerde kvartal, som vil si tidligst oktober måned. Pris foreligger ennå ikke, men mer informasjon vil bli kunngjort på den kommende IFA-messen i begynnelsen av september.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av det nye tastaturet.

LG har også nye OLED-TV-er på gang: Selskapet slipper snart sine første flate OLED-modeller med 4K-oppløsning »

(Via Engadget)

Les også
Venter du på nye dingser? Nå blir det lanseringsfest i Berlin
Les også
Microsoft utvikler tastatur med e-papirskjerm
Les også
LG lanserer sitt kraftigste nettbrett hittil
Les også
Dette tastaturet skal by på maksimal komfort
annonse