Tek.no

Nyhet

Nå kan du lage Windows 10-apper på bare minutter - helt uten programmering

Microsoft lanserer nytt verktøy som gjør det kjempeenkelt å lage nye apper.

Microsoft
3 Nov 2015 10:03

App-butikken for Windows, Windows Store, begynner riktignok å få et brukbart utvalg, men ligger likevel langt bak både Googles og Apples butikker. Nå virker det som om Microsoft vil ta grep for å gjøre butikken mer velfylt - med et nytt verktøy som skal gjøre app-utviklingen til en lek.

På den offisielle Windows-bloggen kan man nemlig nå lese at Microsoft har lansert den nye versjonen av sin tjeneste «Windows App Studio» til Windows 10.

Lar deg lage apper direkte i nettleseren

Denne nye utgaven setter deg i stand til å bygge apper direkte i nettleseren med enkle grep, uten behov for å laste programmer ned på maskinen din, og uten at du trenger å kunne programmering i det hele tatt.

Tjenesten byr på et sett av verktøy for å lage selve appen, i tillegg til muligheter for å både kunne endre, teste, dele og publisere appen. Mens du jobber med appen skal du også fortløpende kunne veksle mellom nettbrett- og mobil-visningsmodus for å se hvordan appen blir seende ut på de ulike plattformene.

Tilsynelatende er det nye verktøyet i utgangspunktet beregnet på relativt enkle apper, men App Studio genererer automatisk kildekoden mens du jobber med appen, slik at du kan bearbeide koden videre i Microsofts utviklerverktøy Visual Studios dersom du ønsker mer avanserte funksjoner.

Forhåndsdefinerte maler

Tjenesten vil by på et knippe forhåndsdefinerte maler for ulike kategorier av applikasjoner, for eksempel informasjonsapper om forskjellige temaer eller bedriftsrelaterte apper, men du kan også lage din egen.

Videre lar verktøyet deg blant annet legge til bilder, video og RSS-leser, og du kan også konfigurere fargepaletten og en rekke andre elementer. Om du har lyst til å prøve deg er det bare å logge seg inn på Microsofts-kontoen og sette i gang. Mer informasjon og instruksjoner finner du på App Studio-hjemmesiden.

Nå vil Microsoft at alle skal oppgradere til Windows 10: Neste år blir oppdateringen automatisk »

(Via Engadget)

Les også
Neste uke får du ny Windows
Les også
Neste år har du nesten ikke noe valg: Microsoft nærmest tvinger deg til å laste laste ned Windows 10
Les også
Dette er ukens apper
annonse