Tek.no

Nyhet

Googles bildetjeneste skal lage album med blinkskudd

Google Photos blir smartere.

Skjermdump, Youtube
Finn Jarle Kvalheim
25 Mar 2016 15:00

I fjor åpnet Google tjenesten Google Photos med gratis ubegrenset lagring av bilder i skyen. Smarte funksjoner så som automatisk redigering og sammensetning av bildeserier har vært en del av konseptet fra første stund, men nå har tjenesten blitt enda smartere.

Velger de beste bildene

Slik kan det ifølge Google se ut når du har vært på tur og skyen har jobbet for deg.
Skjermdump, Youtube

Techcrunch.com melder om at tjenesten nå skal begynne med det de kaller smartere fotoalbum. Der den tidligere har nøyd seg med å sette sammen et utvalg bilder og video fra hendelser og turer, skal den nå plukke de beste bildene og gi deg detaljer for hvor bildene ble tatt, og avstander mellom dem.

Albumene presenteres med kart, piler og høydepunkter fra turen eller hendelsen du har dokumentert. Du kan bla gjennom innholdet element for element, eller skrolle gjennom en lekker oversikt der du selv kan legge til og fjerne informasjon etter eget ønske.

Funksjonen har altså eksistert på et vis tidligere, men den gamle løsningen erstattes av den nye, og som før vil du bli bedt om å legge siste hånd på verket når telefonen og skytjenestenen har gjort sin del av jobben.

Du kan tvinge tjenesten igang

Tidligere har denne prosessen blitt utløst av mange bilder tatt i samme tidsperiode, eller bilder merket med nye geotagger, for eksempel på reiser. I etterkant har det dukket opp en beskjed om at du har nye fotoserier eller videoer i nedtrekksmenyen på Android-telefoner. Men skulle ikke tjenesten gå igang av seg selv kan du tvinge den, og sette sammen dine egne album.

Det har dessuten blitt mulig å samarbeide med andre Google Photos-brukere om å sette sammen fotoalbum. Løsningen er tilgjengelig på iOS, Android og i nettleseren.

Slik presenterer Google den nye funksjonen:

Les også
Googles nye fotoapp er genial for alle iPhone-brukere
Les også
Vi har tatt utallige mobilbilder fra stativ, men klarer vi å finne mobilen som passer deg?
Les også
Gjør operativsystemet ditt enda bedre med disse knalltipsene
Les også
– Dette er appene jeg har installert for å gjøre livet litt lettere
Les også
Huawei Mate 8: Huawei Mate 8 har et rått mobilkamera pakket inn i en heftig telefon
annonse

Les også