Tek.no

Nyhet

Dette skal være verdens første sykkelcomputer som kan ta opp video

«Xplova X5» byr på et knippe uvanlige egenskaper.

Acer
Eigil Knudsen
25 Apr 2016 08:10

Sykkelcomputere er vanligvis ikke spesielt spennende, men nå har Acer dratt sløret av en ny modell litt utenom det vanlige. «Xplova X5», som den heter, skal være verdens første sykkelcomputer som kan ta opp video.

Xplova X5 kommer med et innebygget vidvinkel-kamera som brukeren kan benytte til å dokumentere bestemte deler av sykkelturen. Kameraet tar opp korte klipp på tre sekunder, og kan lage videoer bestående av maksimalt åtte slike klipp.

Aktiveres automatisk

Et spesielt aspekt ved kamerafunksjonen er at den ikke aktiveres på tradisjonelt vis, men snarere automatisk på bakgrunn av diverse parametre, slik som for eksempel puls, fart og GPS-koordinatorer.

Sykkelcomputeren måler også alle de nødvendige parametrene.
Acer

Dermed kan man for eksempel programmere kameraet til å starte opptaket idet man passerer et bestemt landemerke eller når et bestemt pulsnivå. Ved at det skjer automatisk er poenget altså at du skal slippe å fikle med knapper mens du sykler, noe som kan være risikabelt.

Ellers kommer computeren med en funksjon som heter «Smart Sign Guidance», som lar deg planlegge detaljerte ruter og synkronisere og lagre disse i nettskyen.

App med flere funksjoner

Den medfølgende applikasjonen kommer med en del nyttige funksjoner, for eksempel muligheten til å spore GPS-posisjonen til venner i sanntid, og mulighet til å laste opp og dele videoklipp på for eksempel sosiale medier.

Den lar deg også følge populære ruter lagd av andre syklister, og har en «konkurranse»-funksjon hvor du kan prøve å slå lagrede bestetider på ulike ruter. Xplova X5 skal lanseres i tredje kvartal, men nøyaktig slippdato og pris foreligger ennå ikke.

Les mer på hjemmesiden, og under kan du se en presentasjonsvideo av computeren.

Her er en sykkelcomputer med et spesielt design: Den ser analog ut, men er faktisk veldig smart »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Denne tilsynelatende dumme sykkelcomputeren er kjempesmart
annonse

Les også