Nyhet

En egen «stikke fingeren i boken»-funksjon skal gjøre ebøker lettere å bruke

Ny funksjon for Kindle-produkter.

Hvis du er en hyppig bruker av de elektroniske bøkene som tilbys av Amazon har du sikkert merket at det kan være noe brysomt å hoppe frem og tilbake mellom ulike seksjoner mens du leser. I en pressemelding kunngjør Amazon at de nå har rettet på dette.

En ny funksjon kalt «Page Flip» skal gjøre det vesentlig kjappere, enklere og ikke minst mer å sjekke ut andre deler av bøkene, uten at du trenger å gi slipp på den siden du var i ferd med å lese.

«Fugleperspektivet» gir deg god oversikt over sidene i boken.

Se boken i «fugleperspektiv»

Page Flip fungerer ved at du kan bla gjennom boken på en oversiktlig måte gjennom å få opp alle sidene visuelt i et «fugleperspektiv», slik at man enkelt kan finne frem til bestemte deler, eller eventuelt understrekninger og notater som du har gjort tidligere.

I tillegg innebærer Page Flip at man hele tiden kjapt kan gå tilbake til det opprinnelige stedet i boken man var i ferd med å lese. Dette gjøres ved å trykke på et eget «klistret» ikon som følger med deg når du hopper rundt.

For faglitteraturlesere

Amazon uttalte overfor The Verge at funksjonen primært retter seg mot de som leser faglitteratur, som gjerne har en tendens til å sjekke annet materiale mens man leser. Selskapet beskriver funksjonen som den digitale utgaven av å «stikke fingeren i boken».

Page Flip lanseres som en oppdatering til e-bokleserne Kindle, Fire-nettbrettene og Kindle-appen til iOS og Android i disse dager. Under kan du se en kort demonstrasjonsvideo av funksjonen.

Amazon oppgraderte også nylig sin billigste Kindle: Den har nå blitt både lettere, tynnere og bedre »

Les også
Amazons billigste Kindle har blitt lettere, tynnere og bedre
Les også
Amazon slipper sin beste Kindle hittil
annonse