Til hovedinnhold

Slik blir tøffingutgaven av Samsung Galaxy S6

Opplysningene ble lekket av Samsung selv.

GSMArena/Phandroid

Samsung har som tradisjon å lansere utgaver av sine toppmodeller som tåler en ekstra trøkk, hittil i form av S4 Active og S5 Active. For litt siden kunne vi melde at det hadde dukket opp flere opplysninger om den neste tøffingmodellen S6 Active, og nå ser det faktisk ut til at all den tekniske informasjonen om mobilen er blitt lekket.

Som blant andre nettstedet Phandroid snappet opp publiserte Samsung selv hele listen over tekniske spesifikasjoner til Galaxy S6 Active på sine egne nettsider. Siden er i skrivende stund fjernet, noe som indikerer at det trolig var snakk om en glipp.

Meget lik S6

Vi har tilsynelatende få overraskelser i vente med den kommende tøffingmodellen, da den ser ut til å by på innmat som er mer eller indre identisk med dem man finner i S6 og S6 Edge.

Galaxy S6 Active blir veldig lik vanlige S6 på innsiden, men får en mer hardfør utside. Foto: GSMArena/Phandroid

Det betyr at S6 Active blant annet kommer med en 5,1-tommers AMOLED-skjerm på 2560 x 1440 piksler, åttekjerners Exynos 7420-prosessor, 32 GB lagringsplass og 3GB minne. Den skal også ha bakkamera på 16 megapiksler og frontkamera på 5 megapiksler.

Dimensjoner, vekt, og batteriet på 2550 milliamperetimer skal også være det samme som på S6. En av forskjellene i er imidlertid at Active-modellen ikke blir utstyrt med fingeravtrykkavleser. Dette kan påvirkes av at telefonen skal være vanntett, og behovet for store kraftige trykknapper i et produkt som gjerne betjenes i kaldt vær, utendørs. Fingersensoren i den ordinære S6-modellen sitter nemlig i den lille, blanke hjem-tasten. I Active-modellene har den så langt vært erstattet av en gummiert trykknapp.

Robust innpakning

I tillegg har mobilen en mer hardfør innpakning som skal sikre at mobilen tåler en støyt. Lekkede bilder av innpakningen dukket opp i mai hos blant andre GSMArena. Akkurat hva slags type påkjenninger modellen skal håndtere er ennå uvisst, og det samme er pris og lanseringsdato.

Samsung er ventet å komme med en offisiell kunngjøring av Galaxy S6 Active ganske snart, men tidspunktet er ennå uvisst.

Nylig lanserte Sony også sitt nyeste flaggskip: Sony Xperia Z3+ har mer muskler og færre lokk »

annonse