Nyhet

– Samsung Galaxy S IV og iPhone får trådløs lading

Følger i fotsporene til Nokia, LG og HTC.

Mulighet for trådløs lading dukker opp på stadig flere mobiltelefoner, og Nokia, HTC og LG har allerede introdusert dette på enkelte av sine modeller.

Nå kan flere produsenter komme etter. Ifølge nettstedet Digitimes.com vil både Apple og Samsung introdusere trådløs lading på sine flaggskipmodeller i 2013. Opplysningene skal nettstedet ha fått fra kilder i bransjen.

"Samsung ventes å ta i bruk Qi trådløs ladeteknologi fra The Wireless Power Consortium (WPC) i sin neste flaggskipmodell, Galaxy S IV", hevder kildene ifølge Digitimes.

Samsung lanserte Galaxy S III med trådløs lading, men ladeløsningen kom aldri på markedet.

Digitimes understreker imidlertid at det ikke er sikkert at trådløs lading kommer til å være integrert i telefonen, men at det kan være snakk om at man kan bytte ut bakdekselet på telefonen med et deksel som gir trådløs lading. En tilsvarende løsning har Nokia valgt til sin Nokia Lumia 820-modell.

Da Samsung Galaxy S III ble lansert, ble den riktignok lansert med trådløs lading – men denne ladeløsningen kom aldri på markedet.

Apple kan velge sin egen løsning

Mens de fleste produsentene ser ut til å gå for ladestandarden Qi, vil Apple ifølge Digitimes' kilder etter alt å dømme gå for en egenutviklet løsning for trådløs lading. Det er også usikkert om neste generasjon iPhone vil komme med innebygget trådløs lading, eller om du vil trenge tilleggsutstyr.

Det at Samsung nå, i hvert fall ifølge kildene, vil ta i bruk Qi-løsningen for trådløs lading vil kunne være viktig for å gjøre nettopp denne til standardløsningen for trådløs lading – og bidra til økt utbredelse fremover. Det finnes nemlig også et par andre konkurrerende trådløse ladeløsninger på markedet.

Her er noen av telefonene som i dag tilbyr trådløs lading:

I tillegg har HTC 8X-modellen som selges av Verizon i USA innebygget trådløs lading.

Samsung lanserer sin Galaxy S IV (S4)-modell den 14. mars New York-tid. Amobil.no er tilstede på lanseringen, og kommer til å liveblogge fra lanseringen fra klokken 00:00 natt til førstkommende fredag. Da får vi også svaret på om det nye flaggskipet faktisk får innebygget trådløs lading, eller ikke.

(Kilde: Digitimes.com)

Les også
Apple kan ha utviklet trådløs lader som virker på avstand
Les også
– Ny iPad allerede i april
Les også
– iPhone mini kan komme til sommeren
Les også
Nokia Lumia 820: Overpriset Windows-telefon fra Nokia
Les også
LG Nexus 4: LG Nexus 4 er Android slik skaperne vil ha det
Les også
Nokia Lumia 920: Kan denne telefonen redde Nokia?
annonse