Til hovedinnhold

Snart trenger du bare å skrive «mål Internett-linjen min», og Google gjør resten av jobben

Nå funksjon for å sjekke nedlastingshastighet på vei.

For hyppige Internett-brukere er det å kunne sjekke hastigheten på linjen din av vesentlig interesse, da denne som kjent kan avvike noe fra det den strengt tatt skal ligge på. Det finnes riktignok allerede mange verktøy for dette, men nå ser det ut til at Google skal gjøre slike målinger enda mer tilgjengelige.

Blant andre The Next Web melder at Google visstnok er i ferd med å teste en ny funksjon som lar brukere teste Internett-hastigheten direkte fra søkemotoren.

Bruker enkel søkefrase

Funksjonen ble oppdaget av en IT-konsulent ved navn Pete Meyers, som opplyste om funnet i en Twitter-melding nylig. Den er for ordens skyld ennå ikke tilgjengelig for vanlige forbrukere.

Det Google tilsynelatende jobber med er muligheten til å simpelthen skrive inn søkefrasen «sjekk Internett-hastighet» i søkemotoren, for deretter å trykke på en egen knapp for å kjøre selve testen.

Skjembilde av testversjonen som ble lagt ut på Twitter.

Under 30 sekunder

Ifølge skjermbildet av funksjonen som Meyers la ved i Twitter-meldingen skal testen ta under 30 sekunder og overfører mindre enn 40 MB med data for de fleste brukere, men muligens mer for folk med raskere linjer.

Selve testen utføres av forskningskonsortiet Measurement Labs, hvor Google er medgrunnlegger. Konsortiet jobber med forskning og innhenting av data knyttet til nettverksytelse globalt. Den nye funksjonen er altså ennå ikke offisielt kunngjort, så når den eventuelt blir lansert er uvisst.

Google har nå trappet opp kampen mot terror-propaganda: Nå fjerner selskapet slikt innhold automatisk »

Les også
Terror-videoer blir nå automatisk fjernet av Google og Facebook
Les også
Google skal lage sin egen telefon, og den heter ikke Nexus
annonse