Tek.no

Nyhet

Her skyter USAs laserkanon ned en drone

Koster bare én dollar å avfyre.

Youtube
11 Des 2014 13:03

Lasere er morgendagens våpen, skal vi tro det amerikanske sjøforsvaret. I over sju år har de jobbet med å utvikle et nytt våpensystem, kalt Laser Weapons System (LaWS), og nå er de nesten i mål.

I en splitter ny video viser de hvor nøyaktig deres nye laservåpen er, og hvor mye kraft det kan by på. Resultatet er ganske skremmende, i hvert fall hvis du ikke er på amerikanernes side.

Ekstrem treffsikkerhet

Laseren styres med noe som ligner på en spillkontroller.Foto: Youtube

De første videoene av LaWS i aksjon dukket allerede opp for to år siden, da de viste at kanonen var i stand til å få en drone til å krasje ved å fokusere laserstrålen sin på den. To år senere har de finjustert våpenet ytterligere, og viser potensialet i tre ulike scenarioer.

Våpenet fungerer ved at seks separate laserstråler blir fokusert til én stråle via en rekke speil. Strålen som kommer ut av munnstyket til kanonen har en kraft på 30 kW, og skal være nok til å antenne gjenstander på lang avstand, eller brenne istykker en drone i luften.

Billig i drift

Men det er ikke bare nøyaktigheten til laseren som får frem dollargliset hos amerikanerne - prisen er nemlig også veldig viktig. I motsetning til vanlige våpen som bruker dyr ammunisjon, koster det omtrent bare én dollar hver gang de skyter med laservåpenet.

Dermed er det bare selve kanonen som er den store utgiften, ikke de utallige rundene med ammunisjon over årene. Nå har amerikanerne har store planer om å utstyre langt flere skip med laservåpen de neste årene.

De jobber allerede med å lage kraftigere versjoner av laseren, som kan avfyre stråler med både 50- og 100 kW-effekt.

Du kan se det nye våpenet i aksjon i videoen under:

Som om ikke lasere var futuristisk nok:
USAs «Iron Man»-prosjekt har blitt godkjent »

(Kilde: Gizmodo)

annonse

Les også