Nyhet

Nå kan du få kjøpt alle Surface Pro 3-modellene

Men noen varianter er smartere kjøp enn de andre.

For litt siden testet vi Microsoft Surface Pro 3, den nyeste versjonen av Microsofts serie med fullverdige PC-er i nettbrettformat. Konklusjonen var klar: Selv om nye Surface Pro ikke er helt perfekt, er det nærmere enn noensinne til å være en enhet som faktisk kan brukes både som nettbrett og som skikkelig datamaskin.

Det finnes ikke noe bedre nettbrett til kontoroppgaver, og som reise-PC er den også helt suveren. Samtidig kommer den i en rekke forskjellige utgaver, slik at alle og enhver skal kunne finne en modell som passer for seg.

Nå har Microsoft Surface Pro 3 fått norsk pris, og mange butikker har den attpåtil på lager allerede – klar til å sendes ut.

Hvis du er usikker på hvilken du bør velge, tror vi at den mest aktuelle utgaven for mange er modellen med Intel Core i5-prosessor. Trenger du mer kraft enn dette finnes det også heftigere Core i7-varianter å velge blant, og er budsjettet ditt stramt, kan du også finne en rimeligere modell med Core i3 ombord.

Les hele testen av Microsoft Surface Pro 3 »

Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

De billigste modellene

Den aller rimeligste utgaven du nå kan finne i butikkene heter Microsoft Surface Pro 3 i3 64 GB. Denne har den svakeste prosessoren i serien, og litt begrenset lagringsplass. Den kan likevel skilte med både den samme høyoppløste skjermen, og de samme 4 GB arbeidsminne som sine dyrere storebrødre.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 i3 64 GB »

Nest nederst på prisstigen finner vi Surface Pro 3 i5 128 GB. Med en kraftigere prosessor og dobbelt så mye lagringsplass som minstemann i serien vil den sannsynligvis være et mer fornuftig kjøp for de fleste, selv med rundt 1700 kroner høyere pris i billigeste butikk.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 i5 128 GB »

Favoritten

Den midterste av de nye kombinerte PC-ene fra Microsoft heter Surface Pro i5 256 GB, og er den vi tror vil slå best an hos de fleste.

En kraftig Core i5-prosessor gir nok ytelse til det meste du vil bruke den til, og denne utgaven har også fått dobbelt så mye arbeidsminne som de to billigste modellene.

256 GB lagringsplass holder dessuten til de fleste programmer både i hjemmet, kontoret og på farten. Trenger du tilgang på mer, kan det være like greit å sette opp en NAS som du kan få tilgang til også når du er ute i verden (Ekstra).

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 i5 256 GB »

Toppmodellene

Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Hvis du virkelig vil slå på stortromma, og penger ikke er noen hindring, har Microsoft også to modeller med Intel Core i7-prosessor.

Den minste av disse er Surface Pro i7 256 GB, som gir litt mer futt enn modellen med Core i5 ombord, men ellers er ganske lik – bortsett fra prislappen, som er et par tusen kroner høyere.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 i7 256 GB »

Aller øverst i utvalget troner Surface Pro i7 512 GB. Denne har stort sett de samme spesifikasjonene som lillebroren, og hovedforskjellen er at du altså får en halv terabyte lagringsplass ombord. Det må du imidlertid regne med å betale for – for den største Surface Pro 3 koster veldig mye mer enn vi ville betalt.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 i7 512 GB »

Tilbehøret

Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Siden alle modellene er både fullverdige PC-er og toppspesifisert nettbrett, lar Surface Pro 3 deg selvfølgelig bruke berøringsskjermen til å navigere frem og tilbake. Likevel er det kjekt med et tastatur ved siden av, spesielt når du skal bruke den som en Windows-PC. Selv om du kan bruke ditt gamle Surface Pro 2-tastatur gjør nykommerens større skjerm at det ikke blir helt optimalt.

Skjermtastaturet er også mulig å bruke, og andre trådløse tastaturer skal kunne kobles til, men vi vil nok anbefale å kjøpe det tilhørende Microsoft Surface Pro 3 Type Cover. Da får du beskyttet skjermen når det ikke er i bruk, og tastaturet har innebygd pekeplate.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 Type Cover »

Selv om Surface Pro 3 har en fot du kan stille det opp på, er det mulig du har lyst til å stikke det ned i en mer stabil dokkingstasjon. Da får du også mulighet til å koble på en rekke USB-enheter, nettverkskabel og mini-DisplayPort.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 3 Docking Station »

Les også
To nye Surface-utgaver kan være på vei
Les også
Acer Aspire Switch 10: Hendig hybrid med kjekt skjermhengsel
Les også
Microsoft Surface Pro 3: Dette heftige nettbrettet er en fullverdig PC
Les også
Microsoft: – Det blir én Windows til mobil, nettbrett og PC
annonse