Tek.no

Nyhet

Hun har Intel Edison under kjolen ...

Bryter du intimsonen hennes, begynner varsellampene å blinke.

Vimeo
2 Okt 2014 14:00

Vi har en rekke ganger tidligere sett at teknologi og mote passer sammen. Nå har den nederlandske designeren Anouk Wipprecht laget en 3D-printet kjole med en innebygget Intel Edison-brikke. Den nye teknologien gir «Synapse Dress» helt unike kvaliteter, skriver Cnet.

Intel-brikken er spesialdesignet til bruk i ha på-dingser og smart-klær, og den spesielle kjolen viser frem noe av det som altså er mulig å få til.

For eksempel er kjolen utstyrt med LED-lys (120 W), EKG-sensor (hjerterytme), avstandssensor og kamera. Et hodeplagg medfølger, og her sitter det en EEG-sensor som måler hjerneaktivitet som konsentrasjon og oppmerksomhetsnivå.

– Edison lar meg integrere bittesmå biter med teknologi som raskt kan kalkulere kompliserte sett med signaler, lagre informasjon direkte, og koble seg trådløst til store mengder data på en gang – på en mer avansert og intelligent måte – i mitt design, sier Wipprecht i en pressemelding.

Foto: Niccolocasas.com

Tar bilder automatisk

Ved hjelp av sensorene kan kjolen gjøre flere ting. Den lyser opp i tråd med humøret ditt, og kan blinke med full styrke dersom sensorene oppdager at noen blir for nærgående. Dersom oppmerksomhetsnivået ditt bikker 80 prosent (ifølge EEG-sensoren), vil kameraet automatisk ta et bilde. På den måten kan du i ettertid se hva det var som fanget interessen din.

Selv om disse tingene kanskje ikke er det du først og fremst ønsker på skinnjakka med det første. Likevel er Synapsis-kjolen et tidlig eksempel på hvilke muligheter den nye Intel Edison-chipen har å by på.

Nå er Intels mikro-mikrobrikke klar for markedet
Ett år etter den ble avduket er den bittelille Edison endelig ferdig »

(Kilder: Vimeo, Cnet, pressemelding)

annonse

Les også