Til hovedinnhold

– Facebook gruser VG

Medieteopp tror på historisk hopp i mobilannonsering

Forhandlingssjef Jarle Thalberg i mediebyrået Aegis tror markedet for mobilannonser i Norge vil passere én milliard i 2014. Primært tror han inntektene vil fordeles på tre store spillere: Google, Facebook og VG:

Thalberg tror Facebook og Google vil omsette for omtrent en halv milliard hver på mobil, mens de andre aktørene, ledet an av VG, vil omsette for en halv milliard til sammen, skriver Kampanje.

Strategisk rådgiver Espen Grimmert i digitalbyrået IProspect syns det er syns at Facebook er så dominerende, men forstår at annonsørene prioriterer som de gjør.

– Facebook er større enn VG på digitale inntekter og de gruser VG når det gjelder mobilandel. Synd for oss som heier på annonsefinansiering av godt redaksjonelt innhold, men det er helt riktig av annonsørene å prioritere Facebook høyt, sier Grimmert til Kampanje.

Norske medier mot amerikanske kjemper

Norske medietopper har for lenge siden fått øynene opp for at det er Google og Facebook som er de nye konkurrentene, ikke rivaliserende norske medieaktører. Kampen om oppmerksomheten foregår på tvers av landegrensene, og brukerne svikter nasjonale medier til fordel for intenrasjonale giganter.

I 2013 omsatte Facebook for 300 millioner kroner på mobil i Norge. Blant de norske ligger VG mange hestelengder foran konkurrentene. VG omsatte for rundt 150 millioner kroner på mobil og nettbrett i 2013. Amedia bokførte 40 millioner kroner i mobilomsetning i 2013 mens Dagbladet og Aftenpostens mobilinntekter ligger på rundt 30 millioner kroner. Polaris Media hadde en mobilomsetning på 15 millioner kroner i fjor.

Facebook øker stadig omsetningen på mobil, og kunne i januar opplyse at mobilannonser nå utgjør 53 prosent av selskapets omsetning. Facebook-aksjen spratt i været med 17 prosent på nyheten.

Les mer: Nå kommer mobilannonsen som snakker

Kilde: (Kampanje)

annonse