NyhetNasjonal fotovandring 2013

Her er vinnerbildene

Disse danket ut 2000 andre bidrag.

6. til 4.-plass

Årets fotovandring er over, og med dobbelt så mange byer med i år som i fjor, må den kalles en suksess. Rundt regnet deltok 1000 personer fra 16 byer og tettsteder, og totalt mottok vi over 2000 innleverte bilder.

Se alle de 96 vinnerbildene fra lokal runde

Juryen har nå gjort sitt, og fra de 96 lokale vinnerbildene som de lokale juryene sendte videre har nå den nasjonale juryen valgt ut seks vinnerbilder. Vel, faktisk syv, siden det var ett bilde som ikke nådde helt opp, men som juryen likevel følte fortjente et kryss i margen.

Alle vinnerne vil bli kontaktet av lokale representanter for Japan Photo, som vil arrangere overrekkelse av premiene.

Vi begynner nederst og jobber oss opp mot topplasseringen:

Hederlig omtale:

Dette bildet hadde så mange kvaliteter at juryen gjerne ville gi det hederlig omtale, samtidig som det på grunn av enkelte feil ikke kunne hevde seg i toppen. I all hovedsak syntes juryen at den eldre damen løftet bildet veldig, men at den manglende tegningen i katten var bildets store problem.

Hadde man kunnet skimte flere detaljer i katten - som slik bildet fremstår her nærmest går i ett med den svarte bakgrunnen - ville dette bildet helt klart kunne gitt fotografen en premie. Det ble det ikke denne gang, men det var nære på, så bedre lykke neste gang!

Foto: Kyrre Gjerstad

6. plass:

Premie: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 1000

Denne sneglen står flott mot planten og himmelen som har variasjon av skyer. Fint lys, fint sett og deilige farger. Et friskt pust i et ellers stort sett svarthvitt tetfelt!

Foto: Unni Brekke

5. plass:

Premie: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 1000

Et sårt og ekte portrett tett på, der fotografen har klart å fange et sorgfullt utrykk til modellen, tross sukkerspinnet som skjuler kanskje en tanke for mye av ansiktet. Et stemningsfullt portrett som vi likevel ser all grunn til å være fornøyd med!

Foto: Patty Thorbergsen

4. plass:

Premie: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 1000

Rotta og gutten ble fort en av de seks utvalgte. Måten fotografen har valgt å portrettere en person på - halvveis bakfra - gjør at rotta er hovedpersonen selv om vi synes vi kjenner igjen den mannlige modellen. Referansen til disse to var for juryen veldig klar og tankene begynte med en gang å spinne rundt historien til disse to. Et rått og ekte fotografi av hverdagen. En noe rotete bakgrunn trakk imidlertid bildet ned fra en pallplassering. Likevel, et sterkt portrett!

Foto: Jan Egil Sandstad

På neste side kan du se de tre bildene som gikk helt til topps »