Tek.no

Nyhet

Nokia med økomobil

Espen Irwing Swang
5 Des 2007 11:32

(NokiaWorld i Amsterdam/Mobilen.no): Telefonen har fått navnet 3110 Evolve, og er egentlig samme mobiltelefon som 3110 Classic. Men fremstillingsprosessen er lagt om, slik at det blant annet brukes mindre energi i produksjonen. Samtidig brukes en type plast som er utvunnet av planteolje. 

Les også

- Spar miljøet med din mobil
- Miljøvennlige og spennende mobilmaster
- Denne mobilen skader miljøet
I følge Nokia kan omtrent halvparten av mobilen resirkuleres, mens over 80 prosent av laderen er gjenvinnbar. 

Enorme innsparinger

Nokia hevder de er den mobilprodusenten som er kommet lengst når det gjelder å tenke på miljøet. Nylig byttet de fra store til små innpakninger på mobilene de selger. Overgangen skal ha spart store skogområder og gjort distribusjonen mer effektiv. Å selge mobilen i mindre emballasje har også en økonomisk oppside. – Vi har sparer 100 millioner Euro i året på å bytte til denne typen emballasje, sier Anssi Vanjoki, direktør i Nokia.
Et annet eksempel på hvordan Nokia tenker miljø, er den lille meldingen som kommer opp på skjermen når mobilen din er ferdig ladet. – Om alle fulgte oppfordringen om å trekke ut laderen når batteriet er oppladet ville vi spart energi nok til å varme opp 100 000 hus, sier Vanjoki. – Å være miljøbevisst er ikke bare riktig, det er det eneste riktige, sier han.

annonse

Les også