Til hovedinnhold

Hva skal Apple lansere?

Skal vi tro ryktene kan se ut til at Apple vil slippe en rekke produkter i morgen, og neste uke. En oppdatert MacBook Pro, iMac og de nye Ipad 2 skal være noe av de vi snart vil se.

Ryktene har vært mange, og dagen før den trolige dagen tar vi en oppsummering av hva ryktebørsen har bydd på de siste ukene.

Ny MacBook Pro får Light Peak

Ryktene skal ha det til at den nye MacBook Pro skal lanseres i morgen, 24. februar, på selveste bursdagen til sykemeldte Steve Jobs. Den vil bli tilgjengelig i fem forskjellige versjoner, skilt av både skjermstørrelse og andre spesifikasjoner.

Det sies at maskinen vil komme med en ny pekeflate med glassoverflate, som skal være større enn de som finnes på dagens modeller. Videre skal maskinen være noen millimeter tynnere enn før, og vekten skal være redusert med drøyt 200 gram.

Av de mer spennende ryktene trekkes det frem at operativsystemet er skilt ut på et eget lagringsmedium, en liten SSD-enhet med en kapasitet på mellom 8-16 GB. Her vil det ikke ligge noe annet enn operativsystemet, alt annet må lagres på det sekundære lagringsmediet. De rimeligste modellene skal tilsynelatende komme med en harddisk med ukjent kapasitet som standard, mens SSD vil være ett av valgene.

Videre satses det trolig på Intels nye teknologi for overføring av data rundt om kring i maskinen – Light Peak. Intel har tidligere sagt at de første produktene med Light Peak vil komme i første halvdel av 2011. Samtidig var det nettopp på operativsystemet til Apple at Intel først demonstrerte Light Peak. De vil derimot ikke kalle det Light Peak, på Apples maskiner skal teknologien hete Thunderbolt inntil videre.

Light Peak er betydelig raskere enn USB 3.0, det er snakk om 10 GB/s begge veier – samtidig. Hvor i maskinen dette skal benyttes er foreløpig ikke kjent, men løsningen vil om den benyttes være kobber-basert, altså ikke optisk, og kildene påstår at dette ikke skal påvirke ytelsen.

Ny iMac også på trappene?

Enkelte kilder påstår også at minst én ny versjon av de stasjonære iMac-maskinene også skal være på trappene, en lansering som også trolig vil skje tirsdag 24. februar.

Her har det kommet frem lite konkret informasjon, foruten at skjermstørrelsen vil bli hakket mindre enn tidligere for å optimalisere måten panelene kuttes på. Hvilken versjon av iMac det er snakk om er ikke kjent, foruten at den skal være rettet mot mellommarkedet.

Fjøla oppgraderes

Hvis det er ett Apple-produkt som virkelig har vært i vinden de siste månedene, så er det iPad 2. Bekreftelsene kommer nå fra en rekke kanter at denne skal lanseres 2. mars. Søstersiden vår, Amobil.no, har skrevet en rekke saker tidligere som tar for seg noen av forventingene.

Den store nyheten er at fjøla skal få en langt bedre skjerm, selv om det enda bare er et rykte. Den skal bli tynnere, med en rekke nye funksjoner, blant annet kamera på både fremsiden og baksiden. Skjermen skal ha en oppløsning på 1024 x 768 piksler og prosessoren skal være en tokjernet ARM Coretex-A9 på 1,2 GHz. Videre skal grafikkjernen SGX543 være implementert.

  • Oppsummert:
  • MacBook Pro tirsdag 24. februar: Meget sannsynlig
  • iMac tirsdag 24. februar: Mulig
  • iPad 2 tidlig mars: Meget sannsynlig

Produktene vil trolig være tilgjengelig for salg innen de kommende to ukene, og de forskjellige eplebutikkene skal motta maskiner innen få dager.

Nøyaktige priser og tilgjengelighet her til lands kommer vi tilbake til, så fort produktene lanseres offisielt.

Kilder(BGR, Cnet, AppleInsider, Tom's Hardware, Fudzilla, Fudzilla, Bit-Tech)

Mer om
annonse