Tek.no

Nyhet

Sony Ericsson med Windows-mobil

Marius Røstad
20 Sept 2007 09:00

Den taiwanske forretningsavisen Commercial Times kan i hvert fall fortelle at Sony Ericsson planlegger å slippe sin første Windows-mobil i løpet av andre halvår i 2008. Mobilprodusenten HTC skal visstnok ha fått oppdraget med å produsere telefonene, skriver Mobil.

Les også:
- Med Windows Vista på innerlomma
- Test: Windows Live for Nokia
- Playstation-mobil kommer snart

Større samarbeid
Teleanalytiker Per Lindberg mener en slik avtale kan være gull for både Sony Ericsson og Microsoft. Han tror nemlig det kan være et steg i retning av at andre som produserer Microsoft-mobiler vil begynne å bruke Ericsson Mobile Platforms.
- Hva dette egentlig vil ende opp i er et bredt partnerskap. Det kan bli første steg mot at hele Microsoft-gjengen begynner å bruke EMP. Ting som Microsoft-mobilene har problemer med er ting som batteritider, interoperabilitet og lignende. Dette er EMP kjent for å være bra på, sier Lindberg til Mobil.
Analytikeren tror videre at Sony Ericsson kommer til å tilpasse Windows-mobilen med sine egne løsninger, i stedet for å bare sette sitt merkenavn på den.
Sony Ericsson skal ikke ha villet kommentere den aktuelle saken. Ingenting er heller kjent om hvordan selve mobilen vil bli.

annonse

Les også