Tek.no

Nyhet

Tele2 bygger mobilnett

Marius Røstad
26 Sept 2007 08:30

Tele2 Norge og Network Norway har inngått en avtale om sammen å bygge ut Norges tredje mobilnett. Avtalen innebærer at Tele2 kjøper 50 prosent av aksjene i Network Norways nettselskap AMI, som eier lisens i GSM900-frekvensen. Utbyggingen av nettet skal allerede ha startet og planen for første fase er å bygge ut 400-500 basestasjoner.
- Vi i Tele2 er svært godt fornøyd med denne avtalen, som gir oss en vesentlig bedre konkurransekraft i det norske markedet. Med over 400.000 mobilkunder er timingen gunstig for å investere i eget mobilnett. Vi ønsker å være en garantist for lave mobilpriser og med et eget mobilnett sikrer vi grunnlaget for videre vekst, sier Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2 Norge AS.

Les også:
- Nytt mobilnett åpnet i dag
- Telipol velger Network Norway
- Tele2 puster Chess i nakken

Fremdeles hos NetCom
Hvor Tele2 og Network Norway planlegger å bygge ut først er ikke kjent. Uansett vil de eksisterende kundene til Tele2 fremdeles også benytte NetComs nett i utbygningsperioden, slik at det ikke blir noen problemer med dekningen.
- Det nye mobilnettet vil komplimentere den eksisterende MVNO- og roamingavtalen som Tele2 har med NetCom. Dette vil garantere våre kunder en bred dekning i utbyggingsperioden, fortsetter Dyrnes.
Tele2 vil utover denne utbyggingen også vurdere ulike alternativer for 3G, ettersom datatrafikken foreventes å øke i årene som kommer.

annonse

Les også