Til hovedinnhold

LCD-markedet vokser kraftig

Salget av LCD-skjermer og LED-LCD har hatt en markant vekst mellom 2009 og 2010. Tall fra analysefirmaet DisplaySearch viser en stigning på hele 26 prosent i 2010 i forhold til året før.

665 millioner

Det er viktig å merke seg at LCD-skjermer ikke bare omfatter flatskjerms-TV-er, men også bærbare PC-er, PC-monitorer, nettbrett og mobiltelefoner. Sistnevnte kategori er derimot ikke regnet med i denne statistikken.

Totalt 665 millioner LCD-paneler av større størrelse ble solgt i 2010, og alle kategorier med unntak av "Annet" har fått en fremgang. Nettbrett har størst økning med hele 64 prosent, mens PC-skjermer har minst økning med "bare" 12 prosent. TV-skjermer har hatt en økning på 36 prosent.

LG Display størst

Blant produsentene av større LCD-skjermer er det LG Display som er den soleklart største. Her er det også viktig å ta notis av at det gjelder produksjonen av LCD-paneler, og ikke salget. Produksjonen av paneler selges nemlig ofte til andre produsenter av TV-skjermer.

LG Display har 25,9 prosents markedsandel, mens Samsung befinner seg på andreplass med 22,9 prosent. LG Display er størst innen alle kategorier med unntak av skjermer til offentlig bruk (Samsung) og kategorien "Annet" (Sharp). Se skjemaet under for full oversikt:

Hva mener du?

Kommer denne veksten til å vedvare, eller vil den stagnere? Vil konkurransen med plasma og eventuelt OLED gjøre utslag fremover?

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse