Til hovedinnhold

– I morgen kommer HBO Nordic

Men det kan ta tid før du får det.

HBO, Twitter

Vi har lenge visst at HBO Nordic har vært rett rundt hjørnet, og sist gang vi snakket med HBO Nordic-sjefen Hervé Payan hintet han om en lansering i løpet av et par uker.

Nå har styreleder for HBO Nordic, Peter Ekelund, avslørt at lanseringen av HBO Nordic starter allerede i morgen.

Avslørt på seminar

Uttalelsen skal ha kommet på et medieseminar i Oslo, kalt New Media Network. På dette seminaret satt Cathrine Barth, som bekrefter opplysningene overfor E24:

– Han sa at de begynner utrullingen i morgen, rolig og trinnvis. Han bekreftet uttalelsen under en spørsmålssesjon etterpå, forteller Cathrine Barth, seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Itera Gazette, til E24.

Webtjeneste om et par uker

I et intervju med Kampanje.no i ettertid gir Peter Eklund litt grundigere informasjon:

– Via våre IP-partnere begynner vi å rulle ut i morgen, forteller Eklund til Kampanje.

Kampanje skriver at den første partneren som får gi ut HBO Nordic er TeliaSonera via sin IPTV-tjeneste, her i Norge representert av NextGenTel. Neste partner ut vil være Samsung, ifølge Eklund. Det er imidlertid fortsatt ikke sikkert om norske kunder vil få tilgang i morgen, eller om et par dager:

– Om det begynner i Sverige i morgen og Norge på fredag våger jeg ikke si, sier Eklund til Kampanje.

Selve webtjenesten vil ikke slippes før om et par uker.

Hard kritikk

HBO Nordic har vært i hard vind den siste tiden etter at Hardware.no kunne melde at alle nye HBO Nordic-medlemmer ville bli nødt til å binde seg til et 12-måneders abonnement for å prøve tjenesten.

Etter et brev fra Forbrukerombundet fikk imidlertid saken en annen tone, og HBO Nordic valgte å endre vilkårene sine. Selv om selskapet fortsatt ikke har røpet alle detaljer, skal det være mulig å betale én og én måned for å benytte seg av tjenesten, selv om det også vil være mulig å binde seg til et 12-måneders abonnement for en lavere sum.

HBO Nordic vil møte flere konkurrenter så fort tjenesten lanseres, hovedsakelig fra sin amerikanske rival Netflix. Også nordiske aktører er til stede, og Viaplay har lovet de nye amerikanske tjeneste hard konkurranse.

Les også: Slik blir HBO i Norge

(Kilde: E24)

annonse