Tek.no

Nyhet

Windows 8 selger bedre en forgjengeren

Flere millioner har kjøpt oppgraderingslisensene til Microsoft.

(Foto: Jørgen Elton Nilsen)
31 Okt 2012 15:00
annonse

Hvis du ikke har levd under en stein den siste uken har du antageligvis fått med deg at Windows 8 har blitt lansert. Microsofts nyeste operativsystem har mye nytt og spennende å by på, men har fått kritikk fra flere hold, oss inkludert, for å kanskje sentrere seg hakket for mye rundt berøring.

Det ser imidlertid ikke ut til å ha skremt altfor mange, og Microsoft har nå sluppet de første salgstallene for det nye operativsystemet. I løpet av de første dagene i butikkhyllene skal over fire millioner har benyttet seg av oppgraderingstilbudet til Microsoft, som gir tidligere Windows-brukere det nye operativsystemet for en svært lav sum. Her i Norge koster en oppgraderingslisens under 500 kroner.

Hemmelighetsfulle

Dette gjelder som sagt bare oppgraderingslisensene, og hvor mange av de vanlige lisensene og OEM-lisensene til PC-produsenter er ikke tatt med i beregningen. Ifølge Microsoft har de imidlertid solgt mange millioner lisenser til tredjeparts-produsenter, og resten av Windows 8-versjonene går bedre enn de tilsvarende versjonene av Windows 7 gjorde tilbake i 2009.

Til sammenligning skrøt Apple av å ha solgt over tre millioner eksemplarer av sitt operativsystem, OS X Mountain Lion, i løpet av de første fire dagene.

annonse

Har du kjøpt Windows 8 ennå? Hvilken versjon gikk du for? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Zdnet)

Les også
Windows 9-detaljer lekket
Les også
Microsoft vil låse nye spill til Windows 8
Les også
Her er våre 14 Mac-favoritter
Les også
Slik er nettbrettversjonen av Windows 8
Les også
Skaff deg Media Center mens det er gratis
Les også
Microsoft: – Vi har ingen plan B
Les også
Gjør PC-en klar for Windows 8
annonse

Les også