Til hovedinnhold

Prøv ut ny Spotify på Android

Den svenske musikktjenesten viser frem tidlig utgave av ny versjon.

Finn Jarle Kvalheim
I den nye Spotify-versjonen for Android får du høyoppløste artistbilder.
Du kan bla i relaterte artister på samme måte som du navigerer i Google Play.

Spotify har lenge brygget på en helt ny Android-versjon av musikk-appen sin. Nå er den første prøveutgaven klar, og hvis du har Spotify Premium kan du laste den ned og prøve selv.

Appen kan lastes ned her. Kopier filen over til Android-telefonen din, og skru av blokkeringen mot apper som ikke er hentet ukjente kilder før du installerer.

Helt ny design

Den nye appen har helt ny design som skal passe sammen med Android 4. En helt ny funksjon i appen er en skyvemeny som kommer inn fra venstre på skjermen. Her er valgene som før lå nederst i musikkspilleren samlet. I tillegg får du nå mulighet til å sjekke ut spillelister og favoritter fra venner, på samme måte som du kan i PC-versjonen av Spotify.

Nå kan du også surfe rundt mellom relaterte artister i mobilversjonen. Designen på relaterte artister-fanen likner veldig på den som møter deg i Googles app-butikk, med en kollasj av ulike artistbilder spredt ut over skjermen.

Les også: Apple ville ha musikk i studiokvalitet

Flere kvalitetsvalg

I tillegg til de grafiske endringene har du nå muligheten til å velge mellom tre kvaliteter på musikken du spiller av. Tidligere var kunne du bare velge mellom lav og høy båndbredde, der høy båndbredde ga deg musikk kodet i 160 kbps.

Den nye appen gir deg valgene mellom normal kvalitet, høy kvalitet og ekstrem kvalitet – den høyeste kvaliteten har en bitrate på hele 320 kilobyte per sekund, det samme som du maksimalt kan få i PC-utgaven av Spotify. Ulempen er at streaming av denne kvaliteten krever en ganske oppegående datatilkobling, og du risikerer å bruke opp datakvoten din fort.

Tidlig versjon foreløpig

Foreløpig er dette kun en tidlig versjon, og det er ikke sikkert at alle funksjoner fungerer helt som forutsett på alle telefoner. Appen har heller ikke alle funksjonene som vi kjenner fra tidligere versjoner – ennå. Spotify har blant annet lovet å få på plass støtte for tjenesten Last FM før den endelige versjonen legges ut.

Les også: Test av Starkey HF-2: Formstøpte ørepropper

(Kilde: Pressemelding)

annonse