Til hovedinnhold

Galaxy S III selger som hakka møkk

Samsungs skal allerede ha forhåndssolgt 9 millioner av flaggskipet.

Samsungs nylanserte flaggskip, Galaxy S III, ligger an til å bli en like stor suksess som forløperen – det tyder iallfall forhåndssalget på. Hele ni millioner telefoner skal være solgt, og det er fortsatt nesten to uker igjen til Galaxy S III er i butikkhyllene.

Les også: Samsung Galaxy S III er lansert

Halvveis til forgjengerne

Forløperen er Galaxy S II, en av de mest suksessfulle telefonene på markedet ved siden av Apples iPhone-modeller. Ved utgangen av februar i år hadde Samsung solgt 20 millioner av Galaxy S II som hadde vært på markedet i omkring ti måneder. Den første Galaxy S-modellen solgte 20 millioner eksemplarer i hele sin levetid.

Oppfølgeren skal altså ha solgt halvparten så mange eksemplarer på bare to uker.

Informasjonen kommer fra en anonym Samsung-topp som skal ha uttalt seg til nettstedet Korea Economic Daily.

Les også: Sniktitt på Samsung Galaxy S III

Reelle salg

Tallene det dreier seg om skal være forhåndsbestillinger gjort gjennom operatører. Det betyr at det ikke er snakk om vanlige bestillinger til lager – tall som også ofte blir publisert tidlig i levetiden til et produkt. Bestillinger blir gjerne liggende på lager en stund og er ikke nødvendigvis reelle salg. Forhåndsbestillingene har altså allerede en kunde som venter i andre enden.

Forhåndssalget av Galaxy S III er foreløpig i gang i Europa og Asia. Foreløpig er ikke Galaxy S III-salget i gang i USA.

Ser vi på Apples iPhone 4S brukte den tre dager på å nå forhåndssalg på 4 millioner enheter. Nøyaktig hvor mange den solgte i hele perioden før den kom i salg er ikke kjent.

Se video av Galaxy S III i aksjon

(Kilde: gsmarena.com)

Mer om
annonse