Til hovedinnhold

Slik surfer du billigst i påsken

Påsken er rett rundt hjørnet, og det betyr kanskje at du skal pakke skiene og reise til fjells, eller i alle fall tilbringe helligdagene et annet sted enn hjemme.

Med mobilt bredbånd får du tilgang til internett på PC-en via mobilnettet. Så fremt det lar seg gjøre i din jobb, kan du blant annet ta "hjemmekontor" på hytta med denne tjenesten, samt at du kan gjøre nesten det samme som med bredbåndet ditt hjemme - som å lese nyheter, sjekke e-post og Facebook etc.

Selvfølgelig er det mye som kan gjøres på smartmobilen din eller nettbrettet ditt, men mange vil nok fortsatt foretrekke en laptop.

Det er nok mange som synes mobilt bredbånd er et bra produkt, men at de ikke har behov for det hver eneste uke. Internett i påskefjellet frister kanskje mer, men hvilke muligheter har du da?

Dette bør du vurdere

Det du må vurdere i forkant, foruten pris, er hvor god dekning det er der du kommer til å bruke mobilt bredbånd oftest - for eksempel på hytta. I tillegg kan det ha en del å si hvor høye hastigheter tilbyderen klarer å levere, og hvor godt utstyr du får med.

I vår omfattende test av mobilt bredbånd tidligere i år kom Telenor best ut både på dekning og utstyr. De har imidlertid ikke de beste prisplanene for deg som bare trenger mobilt bredbånd i ferier og en weekend i ny og ne.

NetCom har derimot gjort noen gunstige justeringer i sine prisplaner for kort tid siden, og tilbyr nå en løsning som også passer veldig godt til feriebruk.

Kontantkort på sitt beste

Samtlige tilbydere har et tilbud til deg som bare skal bruke mobilt bredbånd en gang i blant, men vi har tidligere konkludert med at dette ikke lønner seg. Da bør du nemlig heller surfe på laptopen via mobiltelefonens 3G-tilkobling de gangene du trenger det, så fremt du har en stor datamengde inkludert i mobilabonnementet ditt.

Guide: Slik bruker du mobilen som modem

Hvis du bare har bruk for mobilt bredbånd i for eksempel påskeferie, sommerferie, juleferie og noen helger, finnes det nå en løsning som kan være minst like bra: kontantkort på mobilt bredbånd.

Da NetCom Mobilt Bredbånd Kontant ble lansert gikk det ut på at du måtte betale 2 kroner per megabyte, og det var rett og slett et elendig tilbud.

Nå har imidlertid operatøren endret hele opplegget (og lagt til "Surf" på det forrige abonnementsnavnet). Etter at du har kjøpt startpakken til 499 kroner og brukt opp den inkluderte gigabyten, kan du kjøpe ekstra datakvoter til en fair pris. Trenger du mobilt bredbånd bare én dag koster det 29 kroner for 500 MB. 1 uke/1 GB koster 150 kroner, 2 uker/2 GB koster 200 kroner og 4 uker/4 GB koster 400 kroner. Utover kvoten betaler du imidlertid fortsatt 2 kroner per MB.

For feriebrukeren, som dette tilbudet er myntet på, er NetCom Mobilt Bredbånd KontantSurf en gunstig løsning. Prisnivået i forhold til de vanlige abonnementene er naturligvis litt høyere, men til gjengjeld betaler du bare for det du bruker, og vi synes datakvotene har en såpass bra pris at kontantkortløsningen endelig kan anbefales.

Med Ice.nets ukesabonnement til 175 kroner per påbegynte uke kan du riktignok surfe inntil 6 GB, men du må ut med minimum 1495 kroner for et modem i tillegg. NetComs modem koster en tredjedel, og du får samtidig større fleksibilitet på grunn av de ulike nivåene for datakvotene.

Kommer du til å bruke mobilt bredbånd oftere enn bare i ferier?

TEST: Best mobilt bredbånd for pengene

Merk at siden denne testen ble gjort har NetCom justert priser og maksgrenser i sine abonnement, samt at Chess og Tele 2 ikke var med i prissammenligningen. Chess gir deg nå halv pris i ett år på abonnementet SurfKing, og da betaler du 125 kroner for å surfe inntil 6 GB hver måned.

Telenor

NetCom

Ice.net

Chess

Tele2

annonse