Til hovedinnhold

iPhone-høyttaler ser ut som håndveske

Dette er de nyeste modellene fra Altec Lansing.

(IFA/Berlin, Mobilen.no) Altec Lansings utvalg av høyttalerløsninger for iPhone begynner å bli omfattende. Denne gang har vi klådd på to nye løsninger som Altec Lansing presenterte under IFA i Berlin.

Selskapsveske med lyd

På baksiden er det en smart holder for fjernkontrollen.

Den enkleste utgaven er IMD 630, en bærbar stereohøyttaler som kan minne om en selskapsveske. Enheten er oppladbar, og kommer i flere farger. Det vil si – det er et felt som går fra sidene og over toppen som har ulike farger. Fronten er grå, med en liten logo. Logoen skjuler en kontakt du kan sette iPhone på. På toppen finnes betjeningstaster for spilleren.

Om du ønsker å endre lydbildet kan du laste ned en app som justerer forholdet mellom bass og diskant.

På baksiden er det en fot som kan brettes ut, og når foten ikke er vippet frem, så fungerer den som et lokk over holderen for fjernkontrollen. På baksiden er også en aux-inngang, så du kan koble til tilbehør som ikke er fra Apple.

Festløve med gromlyd

PÅ baksiden er det inngang for kablet nettverk, men du kan også bruke høyttaleren trådløst.

Den største nyheten heter in Air 5000, og er en kraftig høyttaler for iPhone og iPad. Den inneholder en Airplay-mottaker som gjør at du kan spille musikken din trådløst fra iPhone til høyttaleren.

Inne i enheten finnes tre separate forsterkere for diskant, mellomtoner og bass, slik at du slipper dropp i diskant og mellomtone når bassen pumper for fullt.

Spilleren skal i utgangspunktet kontrolleres fra iPad, iPod eller iPhone, men det er mulig å styre volumet ved hjelp av knapper på siden av spilleren.

På baksiden sitter innganger for strøm, USB og kablet nettverk. I tillegg finner du hovedbryter, en tast for Wi-Fi-oppkobling, og en tast for gjenoppretting. USB-porten er for opplading av iPhone, iPod eller iPad. På siden finnes en inngang for lyd fra andre kilder, samt en utgang for hodetelefoner. Hva du skal med den utgangen er litt vanskelig å forstå. Skal du bruke hodetelefoner kan du jo like gjerne koble dem rett i din iPhone eller iPad.

Til jul

Altec Lansing vil ikke si når de nye høyttalerne kommer i salg eller hva de skal koste, men Miguel Martin i Altec Lansing lover at de skal være klare til julesalget.

Alle våre saker fra IFA 2011 finner du her.

annonse