Tek.no

Nyhet

Slik kan Lumia 820 bli solid

Nokia viser frem nye bakdeksler for den nye Windows-telefonen.

Finn Jarle Kvalheim
19 Sept 2012 06:00
Slik ser Nokias "Active Shell" for Lumia 820 ut. Det er sterkere, litt tykkere og gummiert langs kantene.

Da Nokias Lumia 820 ble lansert havnet den, noe urettferdig, i skyggen av storebror Lumia 920. Støtte for minnekort er ikke det eneste Lumia 820 har som ikke Lumia 920 har. Den kan nemlig også skifte egenskaper etter hvilket batterideksel du setter på.

Vi starter med den dårlige nyheten. Nokias påstand om at Lumia 820 støtter trådløs lading er en sannhet med mofikasjoner. Bakdekselet som støtter dette følger ikke med og må kjøpes utenom. Hva prisen på dette dekselet blir, og om det er et komplett sett med ladekloss og deksel er ikke kjent.

Les også: Dette er Nokia Lumia 820

Mer enn bare farger

Den gode nyheten er selvsagt at valgfriheten Nokia gir nå går noen hakk lenger, og ikke bare dreier seg om farge. Ved siden av dekselet for trådløs lading slipper Nokia også et deksel som skal gjøre telefonen mer solid.

Dekselet skal være bittelitt større enn de andre. Det kommer av at det har gummimateriale langs kantene. Dette materialet strekker seg også rundt kantene på skjermen, slik at hjørnene er beskyttet hvis du mister telefonen i bakken.

Les også: Her er Samsung Ativ S – verdens første Windows Phone 8-mobil

Mye er fortsatt uvisst

Dekselet som følger med telefonen er i utgangspunktet et helt vanlig deksel uten spesielle funksjoner. Det er ikke kjent om det vil følge med flere deksler i ulike farger, eller om du må betale også for å endre farge på telefonen etter at du har kjøpt den.

De fargede dekslene skal imidlertid være gjennomfarget. Det betyr at riper og slitasje ikke skal vises like godt som på enkelte andre mobiler, siden det ikke ligger sort eller grå plast rett under lakken.

Nokia lover at det fulle spekteret av ulike deksler vil bli tilgjengelig samtidig med at telefonen kommer i salg. Også her er de imidlertid litt hemmlighetsfulle, så om det betyr at vi kommer til å se bøttevis av farger sammen med den nye telefonen, eller om det kommer enda flere nye funksjoner vet vi ikke.

Les også: Sniktitt på Nokia Lumia 820

Hvilken funksjon ville du hatt i et bakdeksel hvis du kunne velge?

(Kilde: conversations.nokia.com)

Les også
Se Lumia 920 i aksjon
Les også
Nokias fremtidshåp har fantastisk skjerm
Les også
Dette er Nokia Lumia 820
annonse

Les også