Til hovedinnhold

Bruker roboter til å ta bilder under OL

Reuters tar i bruk ukonvensjonelle metoder for å få det beste bildet.

, Istockphoto

Det er snart sommer-OL i London og i den anledning sender bildebyråene sine beste fotografer dit for å få tatt de beste bildene. Reuters har i den anledning valgt å gå hakket lenger. I tillegg til vanlige sportsfotografer sender de også roboter.

11 fotografer i noen kofferter.Foto: Reuters

Sommerlekene er ett av verdens desidert største sportsarrangement og i noen av idrettene er det umulig for fotografene å ta bilde av begivenhetene. Dette er umulig rett og slett på grunn av plassmangelen. Det er mye som skjer samtidig og det er mange trange arenaer. Tar man også med i beregningen at tilskuerne skal ha fri sikt til idrettshistoriene som skapes så skjønner man fort at dette blir vanskelig. Dette har Reuters tenkt på og kommet opp med en smart løsning.

Canon EOS 1Dx montert i roboten.Foto: Reuters

Reuters' løsning på problemet var like genialt som det var futuristisk: Roboter. Ved å montere kameraene på fjernkontrollerte roboter kan Reuters ta bilder fra hittil utilgjengelige plasser. Robotene styres med en joystick og kameraet tar bilder enten trådløst eller via ledning. Bildene overføres til Reuters eget bildesystem, Paneikon, før det blir sendt ut til redaksjonene.

Reuters tester kamera-oppsettet i Berlin. Alle kameraene tiltes i alle retninger.Foto: Reuters

Fotografen Pawel Kopczynski har jobbet med dette prosjektet siden 2009. Reuters har testet teknologien både under fridretts-VM i Daegu i 2011 og under innendørs-VM i Istanbul i 2012. Begge testene gikk i følge Reuters egen blogg smertefritt.

Les også: Vil forhindre salg av publikums OL-bilder

Kilde: Reuters Blog

annonse