Så lett lurer du Apples fingeravtrykkleser

Det tok ikke lang tid før noen knakk koden.

Den tyske hacker-gruppen CCC (Chaos Computer Club) hevder at de har knekt TouchID-koden til Apple med et kunstig fingeravtrykk. De forklarer metoden på sine nettsider og fremlegger samtidig et videobevis på YouTube som i alle fall virker troverdig nok.

"Et fingeravtrykk fra telefonens bruker, fotografert fra en glassoverflate, var nok til å lage en falsk finger som kunne låse opp en iPhone 5S som var sikret med TouchID. Dette demonstrerer – enda en gang – at biometriske fingeravtrykk er uegnet som tillatelsesmetode, og burde unngås," skriver CCC på nettsiden sin.

Slik gjør du det:

Mange vil være i stand til å gjøre akkurat det samme som de tyske hackerne. Her er oppskriften: Gi iPhone 5S-eieren et glass vann, slik at du får vedkommendes fingeravtrykk. Deretter må du ta bilde av fingeravtrykket i en oppløsning på 2400 dpi, "rense" det i et bildebehandlingsprogram på PC-en og invertere trykket.

Så printer du ut bildet av fingeravtrykket med en laserprinter i en oppløsning på 1200 dpi "med en tykk toner-setting" på et transparent ark. Det siste du må gjøre er å smøre litt trelim eller flytende lateks i mønsteret som toneren har laget, og vente på at det tørker.

For å låse opp telefonen puster du på det falske fingeravtrykket for å gi det bittelitt fuktighet, og så plassere det på TouchID-sensoren.

Kun oppløsningen som er annerledes

CCC hevder at dette er den samme metoden som har blitt brukt til å knekke tilsvarende biometriske koder tidligere, med én forskjell.

– Apples sensor har bare en høyere oppløsning sammenlignet med sensorene vi har sett til nå. Så alt vi trengte å gjøre var å øke oppløsningen på vår forfalskning, sier hackeren som kaller seg Starbug, og som får æren av å være hjernen bak oppdagelsen til CCC.

Hovedpoenget til hackergruppen skal være å nok engang advare mot å stole på biometri som sikkerhetsløsning. De minner også om at du kan bli tvunget til å låse opp mobilen din mot din vilje, for eksempel hvis du blir arrestert.

Les også: José lurte seg forbi låsekoden på iOS 7

(Kilder: CCC)

Les også
Hackere stjal fingeravtrykk rett fra mobilsensoren
Les også
Neste iPhone kan få voldsalarm
Les også
Vi har klådd på Apples nye iPhone
Les også
Dette er nye iPhone 5S
Les også
Gi finger'n til iPhone 5S
Mer om
annonse