Tek.no

Nyhet

Nå kan du teste ut den nye kart-appen på Windows 10-mobilene

Byr på mange snedige funksjoner.

Microsoft
21 Apr 2015 11:25

Stadig får vi imidlertid nye innblikk i hva vi har i vente fra det nye operativsystemet Windows 10 blir, ikke minst på mobiltelefoner, som nå har fått en egen test versjon av operativsystemet. Nå har Microsoft dratt sløret av en splitter ny app til mobilutgaven av Windows 10 som nok kommer til å bli godt brukt av de fleste, nemlig sin egenutviklede kartapplikasjon.

Den nye kartapplikasjonen kunngjøres i et fersk blogginnlegg. Appen er tilgjengelig for alle mobiltelefoner som har den seneste utgaven av den tekniske prøveversjonen av Windows 10, og skal fungere mer eller mindre helt likt på alle typer enheter

Kombinerer Bing og HERE

Appen integrerer både selskapets Bing Maps-tjeneste og den Nokia-utviklede HERE Maps-tjenesten for første gang. Ifølge Microsoft skal appen blant annet være svært enkel å bruke på berøringsskjermer, faktisk enda enklere enn med mus og tastatur.

Kartappen byr på all den vanlige funksjonaliteten, som å brke to fingre til å enkelt zoome inn og ut og rotere kartet, og du kan også enkelt få opp detaljert informasjon om landemerker, butikker og lignende ved å trykke på stedene. Du finner også en egen søkeboks hvor du kan få opp omfattende, lokale data fra Bing og som gir deg en liste over de mest populære søkekategoriene.

Søk etter for eksempel landemerker gir deg automatisk relevant informasjon om blant annet hvor landermerket befinner seg, i tillegg til bilder, brukeranmeldelser og andre ting. Appen lar deg også reservere bord på restauranter direkte fra kartappen, og dersom du bor på et hotell kan du automatisk få opp liste over spisesteder og lignende i nærheten av hotellet.

Solid navigasjonssystem

Ellers skryter Microsoft av et solid navigasjonssystem i den nye kartappen, som skal sørge for at du enkelt kommer frem uansett hvor du befinner seg og uansett reisemåte. Appen skal blant annet automatisk stake ut den beste ruten for brukerem basert på sanntidsinformasjon om trafikkforhold.

Du kan også skreddersy din egen rute basert på dine egne preferanser, og stemmebasert navigasjon er også på plass. Som med dagens HERE Maps-tjeneste kan du også laste ned kart og bruke navigasjonssystemet uten Internett-tilkobling. Mer informasjon finner du på Windows-bloggen.

Windows 10-prøveversjonen ble nylig tilgjengelig på langt flere mobiler: Her er listen over modellene som er støttet hittil »

(Via BGR)

Les også
Alt i Exchange 2016 kommer til skyen først
Les også
Nå kan du bruke Nokias Here-kart på iPhone igjen
Les også
Apples karttjeneste lar deg nå se Londons pariserhjul i bevegelse
Les også
Kart-appen HERE er ute av beta
annonse